Whatsapp
ANA SAYFA ÜNİVERSİTE YÜKSEK LİSANS DİL OKULU YAZ OKULU SERTİFİKA FİYAT LİSTELERİ KATALOG
Whatsapp İndirimli Dil Okulları Document Bilgi İstek Formu

Ana Sayfa > Blog

Schengen Ülkeleri İçin Öğrenci Vizesi (D Tipi Ulusal Vize) Nedir ve Nasıl Alınır

Schengen ülkelerinde 3 aydan fazla eğitim almak isteyen öğrenciler D tipi ulusal vizeye başvurmak zorundadır. D tipi ulusal vize Schengen ülkelerinde eğitim almaya hak kazanmış öğrencilere verildiği gibi aynı zamanda, çalışmak veya uzun süreli ikamet etmek isteyenlere verilir.  Tekli giriş ve çoklu giriş olmak üzere iki farklı kategoride verilmektedir. Genel olarak öğrencilere tekli giriş verilir. Çoklu giriş vizesine sahip olanlar ikamet ve çalışma hakkının yanı sıra, diğer Schengen ülkelerinde de süresiz kalabilirler. Öğrenciler Avrupa birliği ülkelerinde eğitimlerini başarı ile tamamladıktan sonra, eğitimlerini tamamladıkları ülkelerde belirli süreler ile kalıp iş bulma ve çalışma hakkına sahip olurlar. Bu süreçte iş bulup, kalıp çalışanlar D tipi çoklu giriş vizesine sahip olabilme şansını yakalayabilir. Yeşil pasaporta sahip olan öğrenciler de eğer eğitim süreleri üç ayın üzerinde olacaksa D tipi ulusal vizeye başvurmak zorundadır.

D tipi ulusal vize almak isteyen öğrenciler aşağıdaki belgelere sahip olmalıdır.

  • Avrupa birliği ülkelerinden alınmış bir üniversite kabul mektubu veya özel bir dil okulundan alınmış ödeme dekontu ve davetiye
  • Ülkemizdeki eğitim durumunu gösterir belgelere sahip olmak (lise, lisans diploması vb.)
  • Bir pasaporta sahip olmak
  • Avrupa birliğinde eğitim alacağı süre boyunca masraflarını karşılayabileceğini kanıtlar nitelikte belgelere sahip olmak (banka hesap dökümleri vb.)

Yukarıdaki belgelerin dışında belgelerde talep edilmektedir. Konsolosluklar D tipi ulusal vize için gerekli belgeleri resmi internet sitelerinde yayınlarlar. Vize almak istediğiniz konsolosluğun resmi internet sayfasına girerek bu belgeler ile ilgili detaylara ulaşabilirsiniz. Bunlar tüm öğrencilerin hazırlayabileceği belgelerdir.

5 Nisan 2010 tarihinden itibaren D tipi ulusal vizeye sahip olan öğrenciler, eğitim aldıkları ülkenin dışındaki Avrupa birliği ülkelerini 180 gün içerisinde 90 gün olmak şartıyla ziyaret edebilirler. 

Yurtdışında eğitim programları hakkında sorularınız için ofislerimizi ziyaret edebilir, bilgi istek formu doldurabilir veya Whatsapp hattımızdan bize ulaşabilirsiniz.

Bilgi İstek Formu

Yurtdışı eğitim ile ilgili tüm sorularınıza hafta içi ve Cumartesi 24 saat içerisinde dönüş sağlıyoruz.

Beni Arayın
location icon

Orbis Blog

location icon

Tümü