Whatsapp
ANA SAYFA ÜNİVERSİTE YÜKSEK LİSANS DİL OKULU YAZ OKULU SERTİFİKA FİYAT LİSTELERİ KATALOG
Whatsapp İndirimli Dil Okulları Document Bilgi İstek Formu

Ana Sayfa > Blog

Amerika'da Sertifika Eğitimi Amerika'da Kolej

Amerika’da mesleki yeterlik kazanmak ya da farklı sektörler hakkında bilgi edinmek amacıyla iş hayatına yönelik kolej ve sertifika programları bulunmaktadır. Bu sertifika programları özellikle ABD’nin kaliteli, dünya sıralamasında ilk 1.000 içinde yer alan üniversitelerinde eğitim verilmektedir. Bu eğitimler, gündüz eğitimleri olarak bulunduğu gibi, iş hayatında devam eden kişilere yönelik olarak akşam eğitimleri de bulunmaktadır. 

Amerika'da Sertifika Eğitimleri Neden Tercih Edilir?

Sertifika eğitimi özellikle yüksek lisans (master) eğitimlerine göre daha kısa süreli olduğu için tercih edilir. Bu programlar genellikle 3 ay, 6 ay, 9 ay veya 1 yıllık programlardır. Ayrıca yüksek lisans programlarına göre daha uygun maliyetlilerdir. Amerika’da yüksek lisans eğitimleri ortalama 15.000-45.000 usd aralığındayken, sertifika programları 3.000 usd’den başlamaktadır. Sertifika programları ayrıca doğrudan çalışma hayatına yönelik eğitimler vermektedir. Yüksek Lisans eğitimlerinin teorik eğitimlerine nazaran doğrudan iş hayatının koşullarına yönelik eğitimler verilmektedir. 

Amerika'da Hangi Üniversitelerde Eğitim Alabilirim?

University of California Berkeley ve University of California Los Angeles (UCLA) sertifika programlara katılabileceğiniz en seçkin iki üniversitedir.  Her iki üniversite de dünya üniversite sıralamalarında ilk 30 içinde yer almaktadır. 

Bu iki okul haricinde University of California San Diego, University of California Irvine, San Diego State University, CUNY Baruch College, New York Film Academy okullarında eğitim alınabilmektedir. 

Amerika'da Hangi Bölümlerde Eğitim Alabilirim?

Genellikle İşletme alanın alt dallarında eğitimler bulunmaktadır. Bunların başında; Genel İşletme, Ekonomi, Pazarlama, Uluslararası Pazarlama, Uluslararası Ticaret, Halkla İlişkiler, Liderlik Ve Yönetim, İletişim Yönetimi, Finans, Muhasebe ve  İnsan Kaynakları alanları bulunmaktadır. 

Ayrıca IT, Bilişim Teknolojileri, Proje Yönetimi, Tasarım, Turizm Ve Turizm Yönetimi, Gazetecilik, Fotoğrafçılık, Sinema, Film Yapımcılığı, Oyunculuk, Müzik gibi alanlarda da sertifika programları bulunmaktadır. 

Amerika'da Eğitim Sonrası Çalışma İzni Alabilir Miyim?

Amerika'da sertifika programın  en önemli avantajlarından biri de program bitiminde  elde edilen 12 aylık tam zamanlı çalışma iznidir. Amerika’da 9 ay ve üzeri herhangi bir sertifika programına katıldıktan sonra  OPT (Optional Practical Training) hakkı yani çalışma izni kazanılmaktadır. Mezuniyet sonrası iş bulunduğu takdirde eğitim pratik ile birleştirilebilmektedir. 

Amerika'da Eğitim Sırasında Staj Yapabilir Miyim?

Evet, birçok sertifika programı bünyesinde staj da barındırmaktadır. Böylelikle sertifika eğitimi alırken aynı zamanda sektörde doğrudan pratik yapma imkanı bulunmaktadır. Staj kısmı çoğunlukla eğitimlerin son döneminde 8-10 hafta kadar sürmektedir. 

Sertifika programlarının bünyesinde staj imkanı özellikle eğitim sonrası çalışma izninde iş imkanı bulmak için önemli bir konuma sahiptir. Ayrıca eğitim sonrası ülkesine dönmek isteyen kişilerin CV’leri için ve iş deneyimi sahibi olduklarını kanıtlayabilmeleri için özellikle büyük bir öneme sahiptir. 

Eğitim sırasında staj imkanı sağlayan okulların başında University of California San Diego (UCSD), University of California Los Angeles (UCLA) üniversiteleri bulunmaktadır. 


Amerika'da Belli Başlı Üniversiteler ve Sertifika Programı Alanları

University of California Los Angeles (UCLA)

- Genel İşletme, 

- Ekonomi, 

- Pazarlama, 

- Uluslararası Ticaret ve Pazarlama, 

- Liderlik Ve Yönetim, 

- İletişim Yönetimi, 

- Finans, 

- Muhasebe 

- İnsan Kaynakları

- Proje Yönetimi

- Oyunculuk

- Yönetmenlik

- Yapımcılık

- Gazetecilik

University of California Berkeley

- Pazarlama

- Veri Yönetimi

- Pazarlama ve Ürün Yönetimi

- Proje Yönetimi

- Finans

- Pazarlama Yönetimi

New York Film Academy 

- Oyunculuk

- Yönetmenlik

- Yapımcılık

- 3D Animasyon

- Oyun Tasarımı

CUNY Baruch College

- Uluslararası İşletme Programı, Finans ve Yatırım,

- Uluslararası İşletme Programı, Pazarlama

- Uluslararası İşletme Programı, Yönetim ve Liderlik

- Uluslararası İşletme Programı, Web Tasarım 

- Uluslararası İşletme Programı, Finansal Muhasebe

Amerika'da çalışma izinli kolej ve sertifika eğitimleri hakkında daha detaylı bilgi almak için bilgi istek formu doldurabilir veya Whatsapp hattımızdan bize yazabilirsiniz.

Yurtdışında eğitim programları hakkında sorularınız için ofislerimizi ziyaret edebilir, bilgi istek formu doldurabilir veya Whatsapp hattımızdan bize ulaşabilirsiniz.

Bilgi İstek Formu

Yurtdışı eğitim ile ilgili tüm sorularınıza hafta içi ve Cumartesi 24 saat içerisinde dönüş sağlıyoruz.

Beni Arayın
location icon

Orbis Blog

location icon

Tümü