Whatsapp
ANA SAYFA ÜNİVERSİTE YÜKSEK LİSANS DİL OKULU YAZ OKULU SERTİFİKA FİYAT LİSTELERİ KATALOG
Whatsapp İndirimli Dil Okulları Document Bilgi İstek Formu

Ana Sayfa > Blog

Corona Salgını Sürecinde Uluslararası Öğrencilere Sunulan Destek ve Fırsatlar



Dünya genelinde etkisini gösteren corona salgını, yaşamın tüm alanlarında olduğu gibi eğitim alanında da birçok aksaklığa neden olmuştur.

Söz konusu salgına karşı çeşitli önlemler alan birçok kurum gibi Orbis Yurtdışı Eğitim olarak biz de gerek öğrencilerimizin gerekse de çalışanlarımızın sağlıklarını korumalarına destek olmak amacıyla ofislerimizi geçici bir süreyle kapatmış bulunmaktayız. Ancak tüm çalışanlarımız ve danışmanlarımız “Webinar” ve “Instagram” üzerinden gerçekleştirdikleri canlı bağlantılar aracılığıyla evlerinden hizmet vermeyi sürdürerek öğrencilerimize yaşanan süreçle ve sonraki dönemle ilgili olasılıklar hakkında gerekli bilgilendirmeleri yapmaktadırlar.

Süreçle ilgili bilgi almak isteyen öğrencilerimiz internet sitemizde yer alan “İletişim ve Bilgi İstek Formu”, sosyal medya hesaplarımız, “Whats App” hattımız ve danışmanlarımıza yönlendirilmiş ofis telefonlarımız aracılığı ile bizlere ulaşabilir ya da online danışmanlık platformumuz aracılığı ile danışmanlarımıza ulaşarak kafalarındaki sorulara tatmin edici yanıtlar alabilirler.

Dünyadaki birçok kurum gibi eğitim kurumları da bu süreçte uluslararası öğrencilerin yaşadığı sorunları giderme ve öğrencilerini salgına karşı koruma adına birçok önlem aldı. Biz de gerek şu anda yurt dışındaki bir eğitim programına kayıtlı olan gerekse de önümüzdeki dönemde yurt dışında eğitim almayı düşünen öğrencileri, eğitim kurumlarının sunmuş oldukları destekler hakkında bilgilendirmek istedik.


Yurt Dışında Dil Eğitimi Almayı Düşünen Öğrenciler İçin Fırsatlar

Dünya genelindeki birçok saygın dil okulu bu süreçte yurt dışına çıkamayan öğrenciler için eğitimlerini online platforma taşıyarak öğrencilerin evlerinden çıkmadan dil öğrenmelerine ve sınavlara hazırlanmalarına olanak sağladığından öğrenciler internet üzerinden sunulan interaktif derslere katılarak yabancı öğretmenlerden ders alabilmekte, farklı ülkelerden öğrencilerle aynı platformda buluşarak istedikleri kadar pratik

yapabilmektedirler.

Dil okulları bu eğitim olanağını çok cazip fiyatlarla sunduklarından hem yurt dışında dil eğitimi almayı planlayıp süreç dolayısıyla gerçekleştiremeyen hem de evde kaldığı zamanı verimli değerlendirmek isteyen öğrenciler için çok önemli bir fırsat oluşmuştur. 

Bunların yanında “ILAC” ve “Stafford House” gibi bazı saygın eğitim kurumları, bu süreçte online dil eğitim programlarına katılan öğrencilere seyahat kısıtlamaları kalktıktan sonra aynı fiyat avantajıyla yurt dışında eğitim alma olanağı da sunmaktadır. 

On-line dil eğitimi programları ile ilgili ayrıntılı bilgilere ve fiyat listesine web sitemizden ulaşabilirsiniz.


Yurt Dışında Üniversite Eğitimi Almayı Düşünen Öğrenciler İçin Fırsatlar

Dünya genelindeki üniversiteler salgın sürecinde lisans ya da lisansüstü eğitim almak isteyen uluslararası öğrencilerin başvurularını kabul etmeyi sürdürmektedirler. Bu nedenle güz döneminde yurt dışındaki bir üniversitede eğitime başlamak isteyen öğrencilerin vakit kaybetmeden başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

Ancak yaşanan süreç dolayısıyla üniversiteler, başvuru tarihleri ve kabul koşullarında bazı esneklikler sağlamaya başlamışlardır.

Söz konusu esnekliklerin en önemlilerinden biri IELTS, TOEFL, PTE gibi uluslararası dil yeterlik sınavlarının sınav merkezlerinde yapılamamasından dolayı birçok üniversitenin Dualingo, Language Cert gibi online sınavların sonuçlarını kabul etmesidir.

Diğer önemli bir esneklik ise birçok üniversitenin “Pre Sessional English” adı verilen akademik eğitim öncesi İngilizce eğitimi alması gereken öğrencilere söz konusu eğitimi online olarak vermesidir. Bu durum, öğrenciler için gerek konfor gerekse de maliyet açısından oldukça önemli bir avantaj oluşturmaktadır. 

Ülkelere Göre Uluslararası Öğrencilere Sunulan Destekler

İngiltere

İngiltere’de 20 Mart’tan itibaren tüm düzeylerdeki örgün eğitim programlarına ara verildiğinden eğitim kurumlarının birçoğu on-line eğitim modeline geçti. Ülkede örgün eğitimin ne zaman başlayacağı ile ilgili yetkililer henüz kesin bir tarih veremediklerinden süreç sona erene kadar uluslararası öğrencilerin vize sürelerinde esneklikler getirdiler ve öğrencilerin on-line platformlar üzerinden eğitimlerini sürdürmelerine olanak sağladılar.  


UK Home Office 24 Mart’ta bir açıklama yayınlayarak vize süreleri dolan uluslararası öğrencilerin 24 Mayıs’a kadar “Coronavirus Immigration Help Centre” ile  “CIH@homeoffice.gov.uk”  e-mail adresi ya da  0800 678 1767 telefon numarası aracılığı ile iletişime geçip kişisel bilgilerini ve durumlarını bildirerek vize uzatma talebinde bulunabileceklerini duyurdu. Bu açıklamada ayrıca  “Short Term Study Visa”ya sahip olan öğrencilerin 31 Mayıs’a kadar “Tier 4” vizesine başvurabilecekleri bilgisini de paylaştı. “Tier 4” vizesine başvurmak isteyen öğrenciler, “Coronavirus Immigration Help Centre” ile iletişime geçerek kendi koşullarının bu vizeye başvurmak için uygun olup olmadığını ve uygunsa yapılması gereken işlemleri öğrenebileceklerdir. 

İngiltere vizesi almalarına rağmen seyahat edemeyen öğrencilerle ilgili nasıl bir uygulama yapılacağı ile ilgili ise henüz bir açıklama yapılmış değil.

Kanada

Kanada yönetimi, yapmış olduğu açıklama ile 30 Haziran’a kadar ülkeyi yabancı ziyaretçilere kapatmış olduğunu duyurdu. Salgın döneminde zor durumda kalan ülke vatandaşlarına yönelik “The Canada Emergency Response Benefit” adıyla bir yardım paketi açıklayan Kanada yönetimi, çalışma izni olan ancak süreç dolayısıyla işini kaybeden uluslararası öğrencilerin de bu yardım paketinin kapsamında olduğunu bildirerek bu durumdaki uluslararası öğrencilerin 16 hafta süresince haftalık 500 CAD  tutarında yardım alabilecekleri müjdesini vermiştir. 

Konuyla ilgili ayrıntılı bilgileri aşağıdaki linki ziyaret ederek alabilirsiniz.


https://www.canada.ca/en/services/benefits/ei/cerb-application.html


Bunun yanında ziyaretçi ya da eğitim vizesi ile Kanada’da bulunan ancak seyahat kısıtlamaları nedeniyle Kanada’dan ayrılamayan yabancılar, “Visitor Record” ya da “ Study Permit Extension” vizelerine başvurarak ülkede kalış sürelerini uzatabileceklerdir. 

Konuyla ilgili ayrıntılı bilgileri aşağıdaki linkleri ziyaret ederek alabilirsiniz.

Ziyaretçiler için:

https://www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/services/visit-canada/extend-stay.html

Öğrenciler için:

https://www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/services/study-canada/extend-study-ermit.html

Kanada’da bulunan ve 90 günden kısa bir süre içinde vize süreleri dolmuş olan öğrenciler ya da ziyaretçiler ise “restore status” başvurusu yapabilmektedirler.

Konuyla ilgili ayrıntılı bilgileri aşağıdaki linkleri ziyaret ederek alabilirsiniz.

Ziyaretçiler için:

https://www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/services/application/application-forms-guides/guide-5551-applying-change-conditions-extend-your-stay-canada.html

Öğrenciler için:

https://www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/services/application/application-forms-guides/guide-5552-applying-change-conditions-extend-your-stay-canada-student.html

Amerika Birleşik Devletleri

ABD yönetimi, salgın dolayısıyla eğitimde ortaya çıkan aksaklıklar dolayısıyla uluslararası öğrencilere yönelik “F1 Öğrenci Vizesi” koşullarında bazı esneklikler getirdi. Buna göre ülkelerine dönerek eğitimlerini online olarak sürdüren öğrencilerin “F1 SEVIS” aktif öğrenci statüleri devam edecektir. Bunun yanında “five month temporary absence provision” (5 aylık geçici devamsızlık hükmü) de uygulanmayacaktır. Böylece uluslararası öğrenciler, örgün eğitim süreci başladığında ABD’ye dönebileceklerdir.

Konuyla ilgili ayrıntılı bilgileri aşağıdaki linki ziyaret ederek alabilirsiniz.

https://www.ice.gov/sites/default/files/documents/Document/2020/COVID-19FAQ.pdf

Avustralya

Avustralya yönetimi yapmış olduğu açıklama ile 19 Mart’tan itibaren ülkeyi yabancı ziyaretçilere kapadıklarını duyurmuştur. Avustralya üniversitelerinin birçoğu, yaşanan bu süreçten dolayı birçok olumsuzlukla karşılaşan uluslararası öğrencilere yönelik nakit yardımı, gıda yardımı, teknoloji yardımı, eğitim araç – gereçleri yardımı gibi bazı destek paketleri açıkladı. 

Konuyla ilgili ayrıntılı bilgileri aşağıdaki linkleri ziyaret ederek alabilirsiniz.

https://www.deakin.edu.au/students/enrolment-fees-and-money/financial-assistance/covid-19-financial-assistance

https://www.monash.edu/financial-assistance/support/student-grants/compassionate-hardship-package

https://www.rmit.edu.au/students/support-and-facilities/student-support/finance/financial-support-assistance/covid-19-support-and-assistance

https://eaecu.au1.qualtrics.com/jfe/form/SV_cSZFZLiMBTnjYMt

https://www.vu.edu.au/current-students/campus-life/advice-support/financial-advice-support/covid-19-student-hardship-support-application-form

https://www.swinburne.edu.au/study/options/scholarships/411/swinburne-student-emergency-fund

https://www.newcastle.edu.au/covid-19/information-for-students

https://www.westernsydney.edu.au/currentstudents/current_students/services_and_facilities/student_welfare_services2

https://uow.au1.qualtrics.com/jfe/form/SV_3sFXMO67Ik0xiDP

https://www.latrobe.edu.au/scholarships/forms/covid-19-financial-assistance-application

https://www.griffith.edu.au/__data/assets/pdf_file/0021/165612/Student-Loans-Kit-2017-Final.pdf

https://www.studyinaustralia.gov.au/english/study-in-australia-student-support/australian-education-provider-list


Almanya

Almanya yönetimi, yapmış olduğu açıklama ile yabancı ziyaretçilerin ülkeye girişlerinin 15 Mayıs 2020’ye kadar uzatıldığını duyurdu.

Daha önce okulların mayıs ayının ilk haftası eğitime başlayacağı duyurulmuşken bu tarihin eyalet yönetimlerince değiştirilebileceği bildirildi. 

Almanya’da eğitim gören Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Almanyada bulunan Türkiye Cumhuriyeti Elçilikleri'ne başvurarak 27 Nisan 2020 tarihine kadar Türkiye’ye dönebileceklerdir.

Polonya

Polonya’da salgın sürecinin başlamasıyla yaşama geçirilen birçok kısıtlamada gevşemeye gidildi. Bu çerçevede alışveriş merkezleri, parklar ve ormanlık alanlar yeniden halka açıldı. Ayrıca 13 yaşın altındaki çocukların yanlarında yetişkin bireyler olmaksızın dışarıya çıkmalarına da izin verildi.

Ukrayna

Ukrayna başlangıçtan itibaren önlemleri sıkıca elinde tutmuş olup yayılım hızını ve kontrolü eline almıştır. Şu an önlem amaçlı okullar ve kafeler kapalı tutulmaktadır. Mayıs sonu gibi kontrollü normal hayata dönmesi beklenmektedir. 

Yurtdışında eğitim programları hakkında sorularınız için ofislerimizi ziyaret edebilir, bilgi istek formu doldurabilir veya Whatsapp hattımızdan bize ulaşabilirsiniz.

Bilgi İstek Formu

Yurtdışı eğitim ile ilgili tüm sorularınıza hafta içi ve Cumartesi 24 saat içerisinde dönüş sağlıyoruz.

Beni Arayın
location icon

Orbis Blog

location icon

Tümü