Whatsapp
ANA SAYFA ÜNİVERSİTE YÜKSEK LİSANS DİL OKULU YAZ OKULU SERTİFİKA FİYAT LİSTELERİ KATALOG
Whatsapp İndirimli Dil Okulları Document Bilgi İstek Formu

Ana Sayfa > Blog

Covid-19

Bütün dünyayı etkisi altına alan Covid -19 Virüsünün, hayatın her alanında olduğu gibi, eğitim sektöründe de olumsuz yansımalarını hep birlikte yaşıyoruz. Sağlık riskleri ve  ülkelerin getirdiği seyahat kısıtlamaları, öğrencilerin yurtdışı eğitim planlarını ertelemesine hali hazırda yurtdışında bulunan bazı öğrencilerin ülkelerine erken dönmesine sebep oldu.

Şu andaki mevcut durum çerçevesinde, Ukrayna’da 16.03.2020 tarihinde 3 vaka görülmesine ragmen tüm kara ve havayolları taşımacılığında sınırlar kapatıldı.Tüm eğitim kurumları 3 Nisan tarihine kadar geçici olarak kapatıldı. Restoran, cafe gibi işletmeler de kapatılarak ihmalden kaynaklı virüs bulaşmalarında hapis cezası geleceğine dair haberler yayınlandı.Ukrayna, virüsün yayılmaması için gereken tüm tedbirleri en iyi şekilde almaktadır. Ukrayna’daki partner ofisimiz aracılığı ile oradaki öğrencilerimiz ile iletişim halindeyiz ve her türlü desteği sağlamaktayız. Almanya , Polonya ,İrlanda ve İngiltere’de okullar geçici kapanmıştır. Buradaki öğrencilerimiz ile eğitim danışmanlarımız birebir iletişim halindedir. ABD Konsolosluk hizmetlerini büyük ölçüde durdurmuştur. Kanada Hükümeti ülkeye yabancıların girişini ve örgün eğitimi geçici olarak durdurmuştur. Avustralya Hükümeti ülkeye yabancıların geçici girişini durdurmuştur. Malta, Dubai, Hollanda gibi birçok ülkede de okullar geçici olarak kapanmıştır.  Öğrencilerin bu süreci en az kayıpla atlatması için bir çok okul ve üniversite online olarak eğitime devam etmektedir.

Orbis Yurtdışı Eğitim olarak konsolosluklar, hava yolları ve yurtdışındaki partner ofislerimiz ile gelişmeleri yakınen takip etmekte öğrencilerimizin bu süreci en zararsız şekilde atlatmaları için azami çabayı göstermekteyiz. Eğitim Danışmanlarımız bütün öğrencilerimiz ile  bundan sonraki sürecin planlanması konusunda yakın irtibat halinde çalışmalarını yürütmektedir. Güz dönemi için öğrencilerimizin üniversite ve master başvurularına devam etmekteyiz. Seyahat edemeyen dil okulu öğrencilerimizin eğitimlerini uygun tarihlere ertelemekteyiz. 

Bir çok ülkede yaz mevsimi öncesinde virüsün yarattığı sağlık risklerinin ortadan kalması ve hayatın normale dönmesi beklenmektedir. Covid 19 Virüs Salgının yarattğı tedirginliğinin  devam ettiği bu kritik günlerde öğrencilerimizin, çalışanlarımızın ve toplumun sağlığını korumak en büyük önceliğimiz. Dileğimiz, Dünyada ve ülkemizde yaşanan bu zor dönemi en kısa zamanda atlatmak ve tüm gayretimizle öğrencilerimizin yurtdışı eğitim hayallerini gerçekleştirmeye devam etmek. 

Orbis Ailesi

Yurtdışında eğitim programları hakkında sorularınız için ofislerimizi ziyaret edebilir, bilgi istek formu doldurabilir veya Whatsapp hattımızdan bize ulaşabilirsiniz.

Bilgi İstek Formu

Yurtdışı eğitim ile ilgili tüm sorularınıza hafta içi ve Cumartesi 24 saat içerisinde dönüş sağlıyoruz.

Beni Arayın
location icon

Orbis Blog

location icon

Tümü