Whatsapp
ANA SAYFA ÜNİVERSİTE YÜKSEK LİSANS DİL OKULU YAZ OKULU SERTİFİKA FİYAT LİSTELERİ KATALOG
Whatsapp İndirimli Dil Okulları Document Bilgi İstek Formu

Ana Sayfa > Blog

Avustralya'da Sertifika Eğitimi

Avustralya’da sertifika programları bakımından iki farklı seçenek bulunmaktadır. Bunlardan ilki, lise mezunlarına yönelik sertifika programlarıdır. Dolayısıyla üniversite mezunu olmak gerekmemektedir. Başvuru koşulları arasında lise mezuniyet belgesi, not dökümleri, İngilizce yeterlik belgesi bulunmaktadır. İngilizce yeterliliğine sahip olmayan öğrenciler öncelikle İngilizce dil eğitimi alıp daha sonra bu sertifika programlarına katılabilirler. 

İkinci sertifika türü ise, üniversite mezunu kişilere yönelik Master (Yüksek Lisans) eğitiminin ilk 1 dönemi ya da ilk 2 dönemine denk gelen Sertifika ve Diploma programlarıdır. Başvuru koşulları arasında lisans mezuniyet belgesi, not dökümleri, İngilizce yeterlik belgesi, 2 öğretim görevlisinden referans mektubu, niyet mektubu vb. bulunur. İngilizce yeterliliğine sahip olmayan öğrenciler öncelikle İngilizce dil eğitimi alıp daha sonra bu sertifika programlarına katılabilirler.

Avustralya'da Lise mezunlarına yönelik sertifika programları ve lisans mezunlarına yönelik sertifika programları arasındaki farklar:

- Başvuru koşulları bakımından mezuniyet şartları farklıdır. Birinde lise mezuniyeti diğerinde lisans mezuniyeti aranır.

- Üniversite mezunu kişilere yönelik sertifika programlarında çoğunlukla PTE ACADEMIC, IELTS, TOEFL gibi sınavlardan minimum B2’ye denk gelecek şekilde skorlar istenmektedir. Örneğin maksimum skorun 9.0 olduğu IELTS sınavından minimum 6.5, bazı programlar için de 7.0 skor istenmektedir. Lise mezunu kişilere yönelik sertifika programları için ise IELTS sınavından çoğunlukla minimum 5.5 skoru istenmektedir. 

- Üniversite mezunu kişilere yönelik sertifika programları için akademik başarı yani diploma notu, akademik projeler, iş deneyimi gibi başarılar önemli olurken lise mezunu kişilere yönelik sertifika programları için akademik başarı kriteri çoğunlukla düşük bir düzeydedir. Bir başka deyişle, lise mezunu kişilere yönelik sertifika programları için akademik başvuru kriterleri üniversite mezunu kişilere yönelik sertifikalara göre daha düşük bir seviyededir.

- Üniversite mezunu kişilere yönelik sertifika ve diploma eğitimleri üniversiteler bünyesinde verilmektedir. Lise mezunu kişilere yönelik sertifika ve diploma eğitimleri ise özel kolejler (College) ve devlet okulları (TAFE) bünyesinde verilmektedir. 

- Üniversite mezunu kişilere yönelik sertifika programlarının dönemlik ücretleri ortalama 10.000-15.000 aud civarındadır. Lise mezunlarına yönelik sertifika programlarından özel kolejler bünysinde verilen eğitimler için yıllık eğitim ücretleri ortalama 5.000- 10.000 aud civarındayken devlet okulları (TAFE) bünyesinde verilen programların yıllık eğitim ücretleri ortalama 10.000-15.000 aud civarındadır. 

Avustralya'da Lise Mezunlarına Yönelik Sertifika Programlarında En Çok Tercih Edilen Alanlar:

- Aşçılık 

- Bilişim Teknolojileri

- Görsel Sanatlar

- Grafik Dizayn

- İnsan Kaynakları

- İşletme

- Liderlik ve Yönetim

- Muhasebe

- Pazarlama ve İletişim 

- Proje Yönetimi 

- Turizm ve Konaklama Yönetimi

- Uluslararası Ticaret

- Spor Yönetimi Ve Fitness


Avustralya'da Lisans Mezunlarına Yönelik Sertifika Programlarında En Çok Tercih Edilen Alanlar:


- Bilişim Teknolojileri

- Finans Yönetimi

- Finansal Planlama

- Halkla İlişkiler

- İnovasyon ve Tasarım

- İnsan Kaynakları

- İşletme

- Muhasebe

- Proje Yönetimi 

- Sosyal Medya Yönetimi

- Uluslararası Ticaret

- Yapı Yönetimi

- Yazılım Mühendisliği

Avustralya'da çalışma izinli kolej ve sertifika eğitimleri hakkında daha detaylı bilgi almak için bilgi istek formu doldurabilir veya Whatsapp hattımızdan bize yazabilirsiniz.

Yurtdışında eğitim programları hakkında sorularınız için ofislerimizi ziyaret edebilir, bilgi istek formu doldurabilir veya Whatsapp hattımızdan bize ulaşabilirsiniz.

Bilgi İstek Formu

Yurtdışı eğitim ile ilgili tüm sorularınıza hafta içi ve Cumartesi 24 saat içerisinde dönüş sağlıyoruz.

Beni Arayın
location icon

Orbis Blog

location icon

Tümü