Whatsapp
ANA SAYFA ÜNİVERSİTE YÜKSEK LİSANS DİL OKULU YAZ OKULU SERTİFİKA FİYAT LİSTELERİ KATALOG
Whatsapp İndirimli Dil Okulları Document Bilgi İstek Formu

Ana Sayfa > Blog

BOLOGNA SÜRECİ HAKKINDA

    BOLOGNA SÜRECİ

1998’de Fransa, İngiltere, Almanya ve İtalya eğitim bakanlarının Sorbonne’da gerçekleştirdikleri bir toplantıyla ortaya çıkmış bir reform hareketidir. Bu sürecin temelleri Sorbonne’da yapılan toplantı ile Sorbonne Bildirisi ile atılmıştır. Süreç ülkeler ile yapılan bir anlaşmaya bağlı değildir. Her ülkenin özgür iradesi ile katıldığı bir oluşumdur. Ülkelerin sürecin öngördüğü kuralları kabul edip veya kabul etmeme hakları vardır. 1999’da Bologna’da toplantı tekrardan yapılmıştır. 2001 yılında ise Türkiye bu sürece dahil olmuştur. Bu sürece dahil olan toplam 47 ülke mevcuttur.

Küreselleşen dünyada artmış olan mal ve hizmet dolaşımı sonucu başta yüksek öğretim kurumları olmak üzere birçok oluşumu değişime yöneltmiştir. Böylece Bologna Süreci ortaya çıkmıştır. Avrupa Yükseköğretim Alanı kapsamında ki  ülkelerde okuyan öğrenciler  herhangi bir yüksek öğretim kurumunda eğitimini bitirip sahip oldukları diplomalar ile istedikleri Avrupa ülkelerinde çalışmak için Avrupa’da serbest dolaşma hakkına sahip olurlar. Bologna Süreci’ne göre yükseköğretim 2 düzeyli bir yapıdan oluşmalıdır. Bunlar:

-Lisans

-Yüksek Lisans

Sürece göre öğrenciler öğrenimlerinde AKTS sistemi kullanacak ve bölüm ayırt edilmeksizin 240 AKTS toplayan her öğrenci mezun olacak. Eğitim 60 AKTS’lik akademik yıllardan oluşur. Lisans 240 AKTS, Yüksek Lisans 90-120 AKTS, Doktora 180-240 AKTS’dir.

Bologna süreci öğrenci merkezli bir yapıdır. Öğrencilerin aldıkları eğitim ve aldıkları diploma ile küreselleşen dünyaya ayak uydurmaları daha kolay olacaktır.

Detaylı bilgi için aşağıdaki linki inceleyebilirsiniz.

https://uluslararasi.yok.gov.tr/uluslararasilasma/bologna/temel-bilgiler/bologna-sureci-nedir                                                                                              

Yurtdışında eğitim programları hakkında sorularınız için ofislerimizi ziyaret edebilir, bilgi istek formu doldurabilir veya Whatsapp hattımızdan bize ulaşabilirsiniz.

Bilgi İstek Formu

Yurtdışı eğitim ile ilgili tüm sorularınıza hafta içi ve Cumartesi 24 saat içerisinde dönüş sağlıyoruz.

Beni Arayın
location icon

Orbis Blog

location icon

Tümü