Whatsapp
ANA SAYFA ÜNİVERSİTE YÜKSEK LİSANS DİL OKULU YAZ OKULU SERTİFİKA FİYAT LİSTELERİ KATALOG
Whatsapp İndirimli Dil Okulları Document Bilgi İstek Formu

Ana Sayfa > Blog

CampUSA Programı

1861 yazında William Gunn ve eşi Abigail’in bir grup çocukla iki hafta süresince doğa ile baş başa oyun oynayarak, balık avlayarak zaman geçirdiği günden beri süregelen güçlü bir Amerikan geleneği olan CampUSA, bugün Türkiye’deki üniversite öğrencileri için unutulmaz bir deneyim fırsatı sunuyor.

150 yılı aşkın bir süredir devam eden CampUSA geleneği, günümüzde Amerika’nın dört bir tarafına yayılmış 12 bin civarındaki kampta 10 milyon çocuğun doğanın muhteşem güzellikleri içinde yaşıtlarıyla vakit geçirerek sosyalleştiği ve kişisel gelişimlerini farklı deneyimlerle zenginleştirdiği bir uygulama haline gelmiştir.

“US Department of State” tarafından oluşturulan ve çok kültürlü bir ortamda sosyalleşme ile eğlencenin odak noktası olduğu CampUSA programlarında günlük kamplar, aile kampları, geleneksel kamplar, bağımsız kamplar, engelli kampları, kız – erkek kampları, dini kamplar gibi çeşitli kamp türleri bulunmaktadır. 


Yemekhaneler, çadırlar, spor alanları ve çocukların el becerilerini geliştirebilecekleri işlerle donatılmış ve genellikle göl, nehir gibi su kaynaklarına yakın bölgelerdeki doğal ortamlarda kurulan kamp alanlarında farklı sosyal, kültürel ve ekonomik yapılara sahip ailelerden gelen çocuklar hem eğlenceli zamanlar geçirmekte hem de farklı kültürleri yakından tanıma fırsatı bulmaktadırlar.

Bu kampların amacına uygun biçimde işleyebilmesi için Amerika’nın ve dünyanın dört bir tarafından gelen üniversite öğrencileri çeşitli alanlarda görev yapmaktadırlar. Camp USA, bazı programlarda Camp America, USA Camp olarak da isimlendirilmektedir. Farklı yaş gruplarından oluşan öğrenci topluluklarına kamp yaşamı ile gerçekleştirilecek sanatsal ve sportif etkinlikler gibi konularda yardımcı olan sorumlulara “camp counselors – kamp danışmanı” denirken kamptaki genel işleyişle ilgili yemek, ulaşım, temizlik gibi görevleri yerine getiren ve genellikle daha genç yaştaki kişilerden oluşan ekibe ise “support staff – destek ekibi” denmektedir.

“American Camp Associate” tarafından da tam anlamıyla bir kültürel değişim programı olarak desteklenen bu uygulamayla Türkiye’deki lisans ve yüksek lisans öğrencileri söz konusu kamplarda çeşitli görevler alıp çok yönlü bir uluslararası deneyim yaşayarak farklı kültürleri yakından tanıma fırsatı yakalamanın yanı sıra kamp süresince yalnızca İngilizce konuşacaklarından İngilizcelerini geliştirme noktasında da çok önemli bir fırsat elde edebilirler.


Çalışma Koşulları ve Kazanç

En az 9 hafta en çok 12 hafta süren kamp programlarında görev alan öğrenciler, günde ortalama 8-9 saat çalışırlar.

Destek ekibinde bulunanlar ve kamp danışmanları daha çok prefabrik yapılar, bungalov evler veya küçük yatakhaneler biçiminde sunulan konaklama hizmetlerine ve yeme - içmeye ücret ödemezler.

Kamp görevlileri kamp süresince gerçekleştirilen kara ve su sporları dahil tüm etkinliklere ücretsiz olarak katılma hakkına sahiptirler.

Kamplarda görev alan öğrenciler, haftada en az bir gün izin kullanma hakkına sahip olduklarından izin günlerinde kamp alanına yakın bölgelerde arkadaşlarıyla gezebilirler, alışveriş yapabilirler ve eğlenceli zamanlar geçirerek Amerika’daki yaşamın tadını çıkarabilirler.

Kamptaki çalışma süresi sona eren öğrenciler yaptıkları iş sözleşmesinde var olan 30 gün daha Amerika’da kalma haklarını kullanarak bu sürede istediği yerde ve istediği gibi vakit geçirebilirler fakat bir işte çalışamazlar.

Kamplarda çalışmanın sonucunda elde edilecek kazanç öğrencinin görev yapacağı kampın türüne ve üstleneceği göreve göre değişmekle birlikte 1.600 ABD dolarının altında bir kazanç söz konusu olmamaktadır. Kazançlar çalışılan eyalete, kamplardaki sürelere, çalışma temposuna göre değişkenlik göstermekle beraber 1.600-2.400 Amerikan doları aralığında değişmektedir.


Katılım Koşulları

Amerikan yaz kamplarında görev almak isteyen öğrencilerin öncelikle kamp yaşamının zorluklarını göğüsleyebilecek, özverili, sağlıklı, uyumlu, disiplinli ve belirli becerilere sahip bireyler olmaları beklenmektedir.

Kamplarda çalışabilmek için gerekli başvuru koşulları ise şunlardır:

  • Lisans veya yüksek lisans öğrencisi olmak
  • 18 – 25 yaşları arasında olmak
  • Orta düzeyin üzerinde İngilizce konuşma becerisine sahip olmak
  • 4 üzerinden en az 2.00 not ortalamasına sahip olmak
  • Not ortalaması dışında, transkripte göre genel başarıları sağlayarak, çok az sayıda başarısız derse sahip olmak
  • Hazırlık sınıfı öğrencileri için 100 üzerinden, en az hazırlık eğitimlerini geçecek seviyede puan almak
  • Kamp danışmanlığı için, kamp programlarında gerçekleştirilebilecek herhangi bir sanat veya spor dalı ile ilgili yeteneklere; hakemlik, antrenörlük, lisans gibi belgelere, eğitmenlik deneyimine veya mutfakla ilgili becerilere sahip olmak
  • Temiz bir sabıka kaydına sahip olmak
  • Saygın bir kişi tarafından yazılmış bir referans mektubuna sahip olmak
  • Kendini tanıtan kısa bir yazı yazmak
  • Kendini anlatan 1-1.5 dakikalık bir video özgeçmiş oluşturmak


CampUSA Katılım Maliyeti

Amerika’daki “Work and Travel” Programı da dahil tüm programlardan daha düşük bir ücreti olan “CampUSA” Programı, üniversite öğrencileri için Amerika’ya gidebilmenin en ekonomik yoludur.

“CampUSA” programına katılmak isteyen öğrencilerin karşılaması gereken ücretler aşağıdaki gibidir:

  • 1050 dolar program ücreti (Kayıt dönemlerine göre değişir)
  • 800-1000 dolar aralığında gidiş – dönüş uçak bileti ücreti
  • 160 dolar vize ücreti
  • 35 dolar SEVIS ücreti
  • 150 TL yurt dışı çıkış harcı
  • 225 TL pasaport ücreti (25 yaş altı öğrenci pasaportu – 2022 verilerine göre)
  • *Minimum 800 dolar cep harçlığı

*:Cep harçlığı ortalama olarak 300-400 dolar arası yeterli olmaktadır fakat program kapsamında yasal olarak kabul edilen minimum harçlık tutarı Department of State tarafından 800 dolar olarak tavsiye edilmektedir)

 

Yurtdışında eğitim programları hakkında sorularınız için ofislerimizi ziyaret edebilir, bilgi istek formu doldurabilir veya Whatsapp hattımızdan bize ulaşabilirsiniz.

Bilgi İstek Formu

Yurtdışı eğitim ile ilgili tüm sorularınıza hafta içi ve Cumartesi 24 saat içerisinde dönüş sağlıyoruz.

Beni Arayın
location icon

Orbis Blog

location icon

Tümü