Whatsapp
ANA SAYFA ÜNİVERSİTE YÜKSEK LİSANS DİL OKULU YAZ OKULU SERTİFİKA FİYAT LİSTELERİ KATALOG
Whatsapp İndirimli Dil Okulları Document Bilgi İstek Formu

Ana Sayfa > Blog

İspanya Devlet Üniversitesi Valensiya Politeknik Üniversitesine Sınavsız Girme İmkanı

Avrupa’nın en önemli turizm ülkesi olan İspanya 1986’da Avrupa Birliği ülkesi olmuştur ve 1982’den beri NATO üyesidir.

Avrupa’nın güneybatısında, İber Yarımadasında yer alır. Güneyde ve doğuda Akdeniz’e kuzeyde Atlantik Okyanus’a kıyısı vardır. Batıda Portekiz, kuzeyde Fransa, Andorra ve güneyde Cebelitarık ile komşudur. İspanya; Akdeniz’de Belear Adaları, Atlantik Okyanus’nda Kanarya adalarını ve Kuzey Afrika’da Ceuta ve Melilla şehirlerini de kapsar.

21 ülkede geçerli olan İspanyolca son yıllarda özellikle tercih edilen diller arasında yer almaktadır. Amerika’da İngilizceden sonra gelen İspanyolcayı her 3 kişiden 1 i konuşmaktadır.

Özellikle öğrencilerin tercih ettiği işletme, turizm, iletişim bölümlerinin yanı sıra mühendislik gibi alanlarda da eğitim veren Valensiye Politeknik Üniversitesinin Gandia şehrindeki Hablo Eğitim’de İspanyolca eğitimi verilmektedir.

Hablo Eğitim, üniversitenin kampüsünde , üniversite bünyesinde ,İspanyolca hazırlık eğitimi veren, Valenciya Politeknik Üniversitesi ile anlaşması olan özel bir eğitim kurumudur.

Hablo Eğitimde hazırlık programına hiç İspanyolca bilmeden başlayabilirsiniz, seviyeniz B2 ye geldiğinde Valensiye Politeknik Üniversitesinde (Qs World Ranking’e göre 371. Sırada devlet üniversitesi) lisansa ya da yüksek lisansa İspanya’nın seçme yerleştirme sınavına (selectividad) girmeden başvuruda bulunabilirisiniz. (Telekomünikasyon Mühendisliği hariç)


Gandia şehrindeki Hablo Eğitim, Akdeniz sahiline 5 dakika yürüme mesafesindedir.

Musteşem deniz ve yeşilliklerin içerisinde yer alan Hablo Eğitim Doğa etkinlikleri (yürüyüş, tırmanış, deniz ve nehirler) , Dil etkinlikleri (Tandem, Karaoke), Gastronomik Etkinlikler( Yemek pişirme dersleri, yemek pişirme geceleri, yemek pişirme festivalleri), Spor Etkinlikleri (Plaj futbolu, plaj voleybolu, plaj oyunları), Kültürel Etkinlikler (Müze, kısa geziler, uzun geziler), Sosyal Etkinlikler (Yardım kuruluşları, Eğitim, Çevre bilinci) konusunda öğrencilerin sosyalleşmesi ve eğitimin haricinde öğrenciler için birçok etkinlik düzenlemektedir.

Valenciya Politeknik Üniversitesi

2022 QS World Ranking’e göre dünyanın 371. Üniversitesi

Dünyanın 1 numaralı İspanyol Teknik Üniversitesi

Avrupa’nın en iyi araştırma üniversitelerinden biri 

Avrupa’daki en yüksek işe yerleştirme oranlarına sahip üniversitelerinden biri 

Valenciya Politeknik Üniversitesi Bölümleri;

İşletme yönetim,

Turizm, 

Kimya Mühendisliği, 

Teknik Mimarlık, 

Elektronik Mühendisliği, 

İnşaat Mühendisliği, 

Tarım ve Biyoloji Mühendisliği, 

Çevre Bilimler, 

Orman ve Çevre Mühendisliği, 

Geomatik ve Jeodezi Mühendisliği, 

Telekomünikasyon Sitemleri Ses ve Görüntü Mühendisliği, 

Biyomedikal Mühendisliği, 

Bilgisayar ve Ağ Mühendisliği 


SELECTİVİDAD SINAVI:

İspanya’daki üniversitelerde lisans programlarına başvurularda, lise sisteminde alınan derslerle ilgili yerel öğrenci seçme sınavıdır.


İspanya’da lisans eğitimi almak isteyen öğrencilerin ‘selectividad’ adı verilen bir sınava girmeleri gerekmektedir. Ancak Valensiya Politeknik Üniversitesi ile anlaşmalı Hablo Eğitimde hazırlık eğitimi alan öğrencilerin ‘selectividad’ sınavına girmelerine gerek yoktur. (Telekominikasyon Mühendisliği hariç)

BAŞVURU:

Valensiya Politeknik Üniversitesi ile anlaşmalı Hablo Eğitim’de İspanyolcanız B2 seviyesine geldikten sonra Valensiye Politeknik Üniversitesinde Lisansa ya da Yüksek Lisansa başvuruda bulunabiliriz. (Telekomünikasyon Mühendisliği hariç)

Hazırlık programına hiç İspanyolca bilmeden başlayabilirsiniz. Ancak bizim önerimiz programa başlamadan biraz İspanyolcayı öğrenmeniz olacaktır. Hem vize alırken hem de İspanya’ya geldiğinizde size kolaylık sağlayacaktır.

Yurtdışında eğitim programları hakkında sorularınız için ofislerimizi ziyaret edebilir, bilgi istek formu doldurabilir veya Whatsapp hattımızdan bize ulaşabilirsiniz.

Bilgi İstek Formu

Yurtdışı eğitim ile ilgili tüm sorularınıza hafta içi ve Cumartesi 24 saat içerisinde dönüş sağlıyoruz.

Beni Arayın
location icon

Orbis Blog

location icon

Tümü