Whatsapp
ANA SAYFA ÜNİVERSİTE YÜKSEK LİSANS DİL OKULU YAZ OKULU SERTİFİKA FİYAT LİSTELERİ KATALOG
Whatsapp İndirimli Dil Okulları Document Bilgi İstek Formu

Ana Sayfa > Blog

Kanada'da Sertifika Eğitimi | Kanada Kolej Eğitimi

Kanada Sertifika programları ya da Kolej eğitimi olarak son günlerde revaçta olan eğitim türü, eğitim süresince ve sonrasında çalışma izinleri ve daha bir çok avantajı ile öne çıkıyor. Kanada sertifika programları kısa sürede pratik bilgilerin uygulama ile tecrübeye dönüştürebileceğiniz mesleki eğitim programlardır. Hem özel kolejlerde hem de devlet bünyesindeki kolej ve politeknik üniversitelerde sektöründe uzmanı kişiler tarafından verilen pratik ve uygulama ağırlıklı eğitim sonrasında iş hayatına kısa sürede katılabilirsiniz. 

Kanada'da Devlet bünyesindeki kolej ve politeknik  üniversitelerde alınan programlar esnasında part-time çalışma izninin yanı sıra eğitim sonrası tam zamanlı çalışma izni hakkı da bulunmaktadır. Kabul şartlarının oldukça kolay olduğu bu programlara katılabilmek için belirli bir İngilizce seviyesine sahip olmak gerekir. Bazı okullar yabancı dil yeterlilik seviye sınavını kendi bünyelerinde yaparken birçoğu da TOEFL, IELTS, PTE gibi uluslararası dil yeterlilik sınavlarından birinden yeterli puanı almanızı istemektedir. Programların dil yeterlilik şartını sağlayamayanlar için Kanada, dil eğitimi almak adına hem kaliteli hem de uygun maliyetli seçenekler arasında yer alır. Uygun fiyatlı dil kurslarının yanı sıra yine üniversite ve kolejlerin bünyesinde sunulan eğitimlere yani pathway programlarına katılarak da dil yeterlilik şartını yerine getirebilirsiniz.

Kanada sertifika programlarını lisans öncesi veya lisans sonrası olarak ikiye ayırmak gerekir. Lisans öncesi programlar lise eğitiminden sonra katılabileceğiniz programlardır. Lisans sonrası programlar ise 4 yıllık üniversite eğitiminden sonra lisans derecesi ile mezuniyetten sonra katılabileceğiniz programlardır.

Kanada’da aşağıdaki şemada mezuniyet dereceleri ve alınan eğitiminin seviyesini görebilirsiniz:


Lisans öncesi Undergraduate Sertifika Programları: 

Sertifika  (1 yıl)

Diploma  (2 yıl )

Advanced Diploma  (3 yıl)

Lisans öncesi sertifika programları Kanada'da özel kolejler ya da devlet kolejleri ve politeknik üniversiteler bünyesinde verilir.

Özel kolejlerde sertifika ve diploma programları yer alır ve ağırlıklı olarak işletme ve turizm bölümleri sunulur. Bunlara ek olarak bilişimle ilgili bölümler de bulunabilir. 

Kanada Devlet kolejleri ve politeknik üniversitelerde Sertifika(1 yıl), Diploma (2 yıl), Advanced Diploma (3 yıl) programları mevcuttur. Alınan bu programlar sonrası dersler saydırılarak bölüm de uygun ise lisansa geçiş yapma şansı da vardır. 

Kanada Devlet kolejleri ve politeknik üniversitelerden alınan eğitim sonrası, aldığınız eğitim yılı kadar full-time çalışma iznine başvuru hakkınız bulunmaktadır. Ayrıca eğitim alınan dönemde öğrenciler part-time olarak çalışma hakkına sahip olurlar. 

Lisans sonrası Postgraduate Sertifika ve Diploma Programları

4 yıllık lisans eğitimlerini tamamlayan kişilerin katılabileceği Postgraduate yani lisansüstü seviyedeki programlar Kanada’da eyaletler arası ‘’Graduate Certificate, Post-Degree Diploma, Post Baccalaureate Diploma’’ gibi farklı isimler ile karşımıza çıkar. Bu programların eğitim süreleri 8 ay, 1 yıl ya da 2 yıldır.

Postgrauduate Sertifika ve Diploma programları devlet kolejleri ve devlete bağlı politeknik üniversiteler bünyesinde verilir. 

Devlet kolejleri ve devlete bağlı politeknik üniversitelerden alınan eğitim sonrası, aldığınız eğitim yılı kadar full- time çalışma iznine başvuru hakkınız bulunmaktadır. Ayrıca eğitim alınan dönemde part-time tatillerde ise yine full-time olarak öğrenciler çalışabilir. 

Kanada'da Eğitim Sonrası Çalışma İzni

Kanada sertifika programlarının bu kadar popüler olmasının önemli sebeplerinden biri de eğitim sonrası full-time çalışma izni alınabiliyor olmasıdır. Lisans öncesi ya da lisans sonrası farketmeksizin bir devlet kolejinde eğitim alan bir öğrenci mezuniyeti sonrası en az eğitim süresi kadar çalışma izni almaktadır. Kanada’da devlet kolejinde veya politeknik bir üniversitede eğitim alan bir öğrenci eğitimini tamamladıktan sonra 8 aylık bir bölümü bitirdiğinde 8 ay ya da 1 yıl, 1 yıllık bir bölümü bitirdiğinde 1 yıl, 2 yıllık bir programı bitirdiğinde ise 2 ya da 3 yıl olarak çalışma izni hakkı için başvuru yapabilir. Bu izinler sayesinde dünyanın gelişmiş ülkelerinden biri olan Kanada tecrübe kazanılabilir ve kariyer anlamında çok önemli adımlar atılabilir.

Kanada'da çalışma izinli programlar ve daha fazlası için bize ofislerimizden ulaşabilir, bilgi istek formu doldurabilir veya whatsapp hattımızdan yazabilirsiniz.

Yurtdışında eğitim programları hakkında sorularınız için ofislerimizi ziyaret edebilir, bilgi istek formu doldurabilir veya Whatsapp hattımızdan bize ulaşabilirsiniz.

Bilgi İstek Formu

Yurtdışı eğitim ile ilgili tüm sorularınıza hafta içi ve Cumartesi 24 saat içerisinde dönüş sağlıyoruz.

Beni Arayın
location icon

Orbis Blog

location icon

Tümü