Whatsapp
ANA SAYFA ÜNİVERSİTE YÜKSEK LİSANS DİL OKULU YAZ OKULU SERTİFİKA FİYAT LİSTELERİ KATALOG
Whatsapp İndirimli Dil Okulları Document Bilgi İstek Formu

Ana Sayfa > Blog

Peç Üniversitesi 2020-2021 Akademik Yılı Online giriş sınavı

Peç Üniversitesi 
2020-2021 Akademik Yılı Online Giriş Sınavı

30 Mayıs’ta İstanbul’da Peç Üniversitesi ile gerçekleştireceğimiz Tıp, Diş Hekimliği, Eczacılık ve Biyoteknoloji master giriş sınavı Corona virüsü nedeniyle 3 Haziran Çarşamba günü, ONLINE olarak yapılacaktır. 3 Haziran’a uygun olmayanlar için başvuru formunda başka bir Çarşamba günü seçebilirler. Sınav için son tarih 15 Temmuz Çarşamba seçilebilir.


Üniversite, aday tüm belgelerini tamamladıktan ve 450 USD sınav ücretini aşağıdaki hesaba yatırdıktan sonra adayın ONLINE Sınav randevusunu onaylamaktadır. Adayın SKYPE adresini ve e-mail adresini doğru vermesi, sınava giriş için esastır. Sınav öncesinde aday SKYPE ayarlarını kontrol etmelidir. Sadece kendisinin olacağı bir sınav ortamı hazırlamalıdır. Sınav esnasında başka biri ile konuşmak, başka yöne bakmak sınavda olumsuz bir değerlendirmeye sebep olabilir. Adaylar bu konularda dikkatli olmak zorundalar.


Sınav Günü:


Sınav günü öğleden önce öğrenciler, okulun kendilerine e-posta yolu ile göndereceği link üzerinden yazılı sınavlarını olacaklar, tahminen öğleden sonra ise Skype üzerinden sözlü sınavlarını olacaklar. Bunu gelen e-postadan öğrenebilirler.



Sınavdan Sonra Okula Doğrudan Ödenecek Ücretler:


TIP 6 Yıl: 220 USD kayıt ücreti. Yıllık Eğitim Ücreti 16750 USD (9000 USD ilk dönem ve 7750 USD ikinci dönem için iki parça halinde ödenebilir.)

Diş Hekimliği 5 Yıl: 220 USD kayıt ücreti. Yıllık Eğitim Ücreti 17350 USD (9300 USD ilk dönem ve 8050 USD ikinci dönem için iki parça halinde ödenebilir) Diş Hekimliği ücretine diş eğitim malzemeleri ücreti de dahildir.

Eczacılık 5 Yıl:  220 USD kayıt ücreti. Yıllık Eğitim Ücreti 9900 USD (5200 USD ilk dönem ve 4700 USD ikinci dönem için iki parça halinde ödenebilir.)

Biyoteknoloji Yüksek Lisans 2 Yıl: 220 USD kayıt ücreti. Yıllık Eğitim Ücreti 11000 EURO (5500 EURO ilk dönem ve 5500 EURO ikinci dönem olmak üzere iki eşit parçada ödenebilir.)

Sınav İçeriği ve Süresi: Sınav tek bir oturumda  yapılacak, yazılı sınavı müteakiben adaylar tek tek sözlü sınava alınacaklar. Yazılı sınav 2,5 saattir. Çoktan seçmeli test şeklinde Biyoloji (20 soru), Kimya (20 soru), Genel İngilizce (40 soru) ve Tıbbi İngilizce (20 soru) ihtiva eder. Sözlü bölüm, tıp ile ilgili sorulardan, adayın ciddiyetini, motivasyonunu ölçecek değişik sorular içerir.  Yaklaşık 20-30 dakika sürer.  DNA, sindirim sistemi de sorulabilir, doğduğun şehri anlat, en sevdiğin yemek, neden Tıp, 'Neden Peç Üniversitesi?' gibi sorular da.


Kimler Katılabilir?

- Lise mezunu veya 2020 Haziran'da liseden mezun olacağı garanti olan TC vatandaşı olan herkes. Yaş sınırı yoktur ancak Peç Üniversitesi adayı kabul etse bile vizede sıkıntı olabilir. Lise mezuniyetinden 10 yıl geçmiş adayın bu 10 yıl zarfında neler yaptığını vizede iyi açıklaması gerekmektedir.

- Lise eğitimi boyunca Kimya, Biyoloji ve Fizik derslerinde başarılı olanlar. Özellikle Kimya ve Biyoloji Tıp eğitiminin bel kemiği alanlar olduğu için , bu alanlarda yetersiz olan adayların kabul edilmeleri ve kabul edilseler de mezun olmaları zor. Bu alanlarda en az şu not ortalaması vesaire şeklinde okulun bir açıklaması yok ancak bu alanlarla adayların barışık olması gerekiyor.

- En az B2 İngilizce bilgisi (IELTS, Toefl vs seviye tespit belgesi gerekmiyor, aday kendini bilecek. Siz de test yapabilirsiniz, sınava kadar adaylar B2 İngilizce bilgisine sahip olsalar dahi Kimya ve Biyoloji alanlarında teknik İngilizce çalışmaları iyi olur.

- Biyoteknoloji yüksek lisans için sınava gelen adayların biyoloji ve türevi bir lisans diplomasına sahip olmaları gerekmektedir.



Sınavdan Önce Okul’a iletilmesi gereken Belgeler;

Not: Lütfen aşağıda istenen belgeleri okunaklı bir şekilde tarayarak ayrı ayrı PDF’ler halinde email atınız! Belgelerin orjinali okulun sonraki direktifine göre ya okula kargo yapılacak ya da öğrenci Peç’e giderken esas kayıt sırasında okula ibraz edecek. Şimdilik öğrenci kendi muhafaza etsin. 


- Başvuru Formu. Başvuru formunu doldurunuz, 2 adet çıktı alınız, çıktıları öğrenciye imzalatınız. (Başvuru formunda 3 Haziran’ı seçmeyi ve acente olarak Hun Education Ltd.'yi seçmeyi unutmayınız!!!)  


- 450 USD ödeme dekontunun kopyası: Üniversitenin hesabına öğrenci ödeme yaparken başvuru formundaki Online kayıt numarasını ve Adını/Soyadını açıklama kısmına yazmayı unutmamalıdır. Bu çok mühim!

Bank account name: Pécsi Tudományegyetem (University of Pécs)

Address of beneficiary: 7622 Pécs, Vasvári P. u. 4.

Bank name: Magyar Államkincstár (Hungarian State Treasury)

Address of bank: 7621 Pécs, Apáca utca 6.

SWIFT code: HUSTHUHB

IBAN HU30 10024003-00282716-01110009

Intermediary bank name: Magyar Nemzeti Bank (Hungarian National Bank)

Address of intermediary bank: 054 Budapest, Szabadság tér 8–9.

SWIFT code: MANEHUHB


- Pasaport Fotokopisi (En az 2 yıl süresi olan)

- Lise Diplomasının Aslı ve Yeminli tercüman tarafından İngilizceye çevrilmiş bir kopyası)

- Lise Not Dökümü ve Yeminli tercüman tarafından İngilizceye çevrilmiş bir kopyası)

- İngilizce Europass CV (Curriculum Vitae)

- Varsa BMAT Sonuç Belgesi

- Sağlıkla İlgili Belgeler (Aşağıdaki belgeleri ayrı ayrı temin etmek zor olabilir, bu durumda bu linkten indireceğiniz dökümanı doktorunuza eksiksiz doldurtursanız, ayrı ayrı belge almanıza gerek kalmaz) Sağlık durumunu gösteren belgeler sınavdan sonra da tamamlanabilir!

- Sağlık Raporu (Aile hekiminden yurtdışında okumanıza engel yoktur yazısı ve  Yeminli tercüman tarafından İngilizceye çevrilmiş bir kopyası)

- Göğüs röntgen filmi (doktor notu, fotoğraf değil, 1 yıldan eski olmayacak ve Yeminli tercüman tarafından İngilizceye çevrilmiş bir kopyası)

- Aşı kartı (HEP B'ye karşı aşılanmış olduğunuzu gösteren ve Yeminli tercüman tarafından İngilizceye çevrilmiş bir kopyası)

- HIV testi sonucu (3 aydan eski olmayacak ve Yeminli tercüman tarafından İngilizceye çevrilmiş bir kopyası)


Biyoteknoloji Yüksek Lisansı için sınava gireceklerin başvurularında (Yukarıdaki Belgelere ilaveten)

- İngilizce Motivasyon Mektubu (Biyoteknoloji Yüksek Lisans başvurularında)

- Biyoteknoloji Yüksek Lisans için sınava girecek adayların Biyoloji ve türevi bir Lisans diplomasına sahip olmaları gerekmektedir. Bu özelliklere sahip Lisans Diplomasının ve Lisans Not Dökümünün Aslı ve Yeminli tercüman tarafından İngilizceye çevrilmiş kopyaları)

- Tam laboratuvar muayenesi: İyon seviyeleri (Na, K), karaciğer fonksiyonları (total bilirubin, GOT, GPT, GGT), böbrek fonksiyonları (karbamid, kreatinin), kan şekeri seviyeleri, kan sedimantasyonu, kan sayımı (hemogram)


Sıkça Sorulan Sorular


* Liseden mezun olmadan sınava girebilir miyim?: Evet, bu durumda olan öğrenciler okullarından alacakları mezun olabilir belgesi ile sınava girebilirler. Diplomalarının İngilizceye çevrilmiş orjinal nüshasını da en geç 15 Ağustos'a kadar Peç Üniversitesi'ne göndermek zorundalar.

* Sınav sonucunu hemen öğrenebilir miyiz? Hayır, 10 gün içinde Karar Kurulu sonuçları ilan ediyor.

* Kabul edilmezsem Peç hazırlık sınıfı için sınav var mı? Hayır, sadece Skype mülakatı ve  basit bir İngilizce test.

* Kabul edilmezsem ödediğim 450 USD Peç hazırlık için sayılır mı? Hayır, her birimin ücretleri farklı.

* Peç'in YÖK denkliği var mı? Peç Üniversitesi YÖK’ün tanıdığı bir üniversitedir. Peç Üniversitesi'ndeki bölümlerin Türkiye’de karşılığı olduğu için, öğrenci mezuniyet sonrası denklik için YÖK’e başvurulabilir. Ayrıca Macaristan ve Türkiye Bolognia ve Lizbon eğitim anlaşmalarına imza atmış ülkelerdir, AKTS’ye uyumlu ülkelerdir, bunun dışında Peç Üniversitesi en iyi 1000 üniversite içinde yer aldığı için YÖK Peç'te eğitim alacaklardan herhangi bir YGS, LYS sınavına katılım şartı istemiyor, mezuniyet sonrası seviye tespit sınavına alıyor. YÖK'e şahsi dilekçe vererek bu konu netleştirebilinir

* Türkiye'ye yatay geçiş yapabilir miyim?: Elbette, Peç Üniversitesi'nde en az 2-3 dönem eğitim alan öğrencilerden ders notları yüksek olanlar Türkiye'deki üniversitelere başvurabilirler. Bu konuda hangi belgelerin istendiği elbette başvurulacak üniversiteden öğrenilebilir.

* Macarca zorunlu mu? Peç Tıp Fakültesi'nin eğitim dili ingilizce ancak 3. sınıftan sonra öğrenciler hastalarla ilgilenmeye başlayacakları için, 3. sınıfa kadar Macarca dersleri de gösterilmektedir.

* Peç'te yurt imkanı var mı? Evet, özellikle yeni öğrencilere yurt imkanı ilk yıl veriliyor ve daha sonra yer olduğu takdirde uzatılıyor. Her yıl yeni eklenen yurt binaları ile genellikle çoğu öğrenci yurtlardan faydalanabiliyor.  Aylık 130 Euro olan 2 kişilik odalar mevcut, ve her 4 kişi bir mutfak ve banyodan istifade ediyor. Yurtlar temiz ve okula yakındır. Peç'te ev alarak kiradan kurtulmak da çoğu yabancı öğrencinin uyguladığı bir yöntem. Mezuniyet sonrası değer kaybetmeden satıyorlar.

* Peç Üniversitesi diploması diğer ülkelerde tanınıyor mu? Evet, bu nedenle Amerika, İngiltere, Almanya, Avusturya, Kanada, İsveç, Norveç, İsrail, İran, Vietnam, Türkiye başta olmak üzere dünyanın birçok yerinden öğrenciler mevcut.


Yurtdışında eğitim programları hakkında sorularınız için ofislerimizi ziyaret edebilir, bilgi istek formu doldurabilir veya Whatsapp hattımızdan bize ulaşabilirsiniz.

Bilgi İstek Formu

Yurtdışı eğitim ile ilgili tüm sorularınıza hafta içi ve Cumartesi 24 saat içerisinde dönüş sağlıyoruz.

Beni Arayın
location icon

Orbis Blog

location icon

Tümü