Whatsapp
ANA SAYFA ÜNİVERSİTE YÜKSEK LİSANS DİL OKULU YAZ OKULU SERTİFİKA FİYAT LİSTELERİ KATALOG
Whatsapp İndirimli Dil Okulları Document Bilgi İstek Formu

Ana Sayfa > Blog

Rusya ve Ukrayna'da hazırlık eğitimleri için ek kontenjanlar açıldı!

Rusya'da ilk 400'de yer alan üniversiteler de dahil olmak üzere, Rusya ve Ukrayna'nın YÖK tanınırlığı olan ve birçoğu ilk 1000'de yer alan üniversitelerinde, hazırlık eğitimleri için ek kontenjanlar açıldı. Ekim ayında başlayacak olan sınıflar için başvurular alınmaya başladı. Tercih dönemi yeni biten öğrenciler, yurtdışında eğitim fırsatları için geç kalmadan birçok üniversitede YKS şartı olmadan okuyabilmek için seçeneklere sahip. Talep fazlalığı sebebiyle birçok üniversite, hazırlık eğitimleri için ek sınıflar açmakta ve uluslararası öğrenciler için önce hazırlık sonra da bölüme geçiş yapabilme imkanı tanımaktadır.

Ukrayna'da Tıp, Diş Hekimliği, Eczacılık, Mühendislik gibi popüler bölümlerde İngilizce veya Ukraynaca eğitim alabilirsiniz. Dil yeterliliğini sağlayamayan öğrenciler ise Ekim ayında açılacak ek sınıflar için kontenjanlanlardan yararlanarak hazırlık okuyabilmektedir. Ukrayna'nın birçok popüler üniversitesinde hazırlık eğitimi, konaklama, tüm danışmanlık işlemleri ve vize dahil paket fiyatları $3300-$4600 dolar arasında değişmektedir. Öğrencilerin evrak tercüme, davetiye, yurt ve vize dahil tüm işlemleri tarafımızca yapılmaktadır.

Rusya'da birçok bölümde Rusça ve İngilizce hazırlık eğitimi alabileceğiniz alternatifler mevcut olup, Ekim ayında ek sınıflar için açılan kontenjanlar doğrultusunda eğitim alabilirsiniz. İlk 400 ve ilk 1000'de yer alan üniversitelerde hazırlık eğitimi aldıktan sonra, ilk 400'deki üniversitelerde 2 yıl bölümde okuduktan sonra yatay geçiş yapabilirsiniz veya eğitiminizi YÖK tarafından tanınan başarılı üniversitelerde tamamladıktan sonra Türkiye'ye gelip denklik işlemlerinizi yapabilirsiniz. Rusya'daki üniversitelerde hazırlık eğitimi, konaklama, tüm danışmanlık işlemleri, vize ve hatta uçak biletiniz dahil tüm hizmetlerin tarafımızdan sağlandığı hazırlık paketleri $4250 dolardan başlamaktadır. Moskova, St. Petersburg, Kazan, Nijniy Novgorod gibi şehirlerin tamamında hazırlık eğitimi alabileceğiniz seçenekler sunulabilmektedir.

Başvuru yaptığımız tüm üniversiteler YÖK tarfından tanımaktadır. Başvuru sahibi öğrencilerimiz akıllarındaki soru işaretlerini gidermek adına, E-devlet üzerinden "Üniversite tanınma belgesi sorgulama" yapabilirler. YÖK'ün tanıdığı üniversitelerde eğitim sonrası öğrencilerin büyük çoğunluğu mezuniyetini takip eden ilk yılında diplomalarına denklik alabilmektedir. Öğrencilerimizin hazırlık sonrası bölüm işlemlerinde de danışmanlık hizmeti tarafımızca sağlanmaktadır.

Yalnızca lisans değil, Master tercih eden öğrenci adayları da bu hazırlık ve hizmetlerden yararlanabilmektedir. Ayrıca Master planıyla giden öğrenciler eğer isterlerse, 1 yıl hazırlıktan sonra istediği başka bir bölümde lisans eğitimine de başlayabilir.

Seçeneklerinizi kendinizin yarattığınız ve en az 2 yabancı dil bilerek diploma sahibi olabileceğiniz Rusya ve Ukrayna üniversitelerinde eğitim almak için ofislerimizle iletişime geçebilirsiniz.

Yurtdışında eğitim programları hakkında sorularınız için ofislerimizi ziyaret edebilir, bilgi istek formu doldurabilir veya Whatsapp hattımızdan bize ulaşabilirsiniz.

Bilgi İstek Formu

Yurtdışı eğitim ile ilgili tüm sorularınıza hafta içi ve Cumartesi 24 saat içerisinde dönüş sağlıyoruz.

Beni Arayın
location icon

Orbis Blog

location icon

Tümü