Whatsapp
ANA SAYFA ÜNİVERSİTE YÜKSEK LİSANS DİL OKULU YAZ OKULU SERTİFİKA FİYAT LİSTELERİ KATALOG
Whatsapp İndirimli Dil Okulları Document Bilgi İstek Formu

Ana Sayfa > Blog

Work and Travel Nedir?

Work and Travel, örgün eğitim gören üniversite öğrencilerinin yaz aylarında kendilerini ve dillerini geliştirebilmeleri için, ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından oluşturulmuş bir programdır. Programın temeli, üniversite öğrencilerinin yaz tatillerinde Amerika'da çalışarak, kendi ayakları üzerinde durmalarına dayanır. Çalışıp kazandıklarıyla geçimlerini sağlayıp, bunun dışındaki birikimleriyle ABD'de dilediğince gezmek isteyen öğrencilerin hayallerini gerçekleştiren Work and Travel, aynı zamanda gelecekteki kariyeriniz için de mükemmel bir fırsat sunmuş oluyor.

Work and Travel programında yaz tatilinde öğrenciler, ABD'deki sezonluk işlerinde çalışırlar. Eğlence parklarında görevli olabilir, site havuzlarında Cankurtaranlık yapabilir ve bunun gibi birçok iş ile hem maddi kazanım elde eder, hem de arkadaş çevrenizi geliştirirsiniz. Günlük İngilizce konuşma zorunluluğu, sizin dil pratiği yapmanızı sağlayacak, yeni şeyler öğrenmenizi kolaylaştıracaktır. Bunların dışında da edindiğiniz tecrübeler, yıllarca anlatacağınız hikayeler, yepyeni arkadaşlıklarla yaz tatilinizi en verimli şekilde değerlendirebileceksiniz. 

İş hayatına atılmadan önce de ABD çalışma disiplininde, yurtdışında bir ülkede, kendi çabanızla ve emeğinizle bir yaz geçireceksiniz. Bu da sizi hem hayat tecrübesi olarak, hem de mental olarak eğitiminiz sonrası çalışma hayatına hazırlayacaktır. Ayrıca yaz tatilinizi Amerika'da ve çalışarak geçirmiş olmanız, CV'niz için de prestijli bir detay olacaktır.

Programa Kimler Katılabilir?

Work and Travel programına temelde, örgün düzeyde üniversite eğitimi alan tüm adaylar başvurabilmektedir. Gerek programın genel kuralları, gerekse ABD Konsolosluk ve Başkonsoloslukları nezdinde belli başvuru kriterleri vardır. Bunlar:

-T.C. Vatandaşı olmak

-Örgün eğitimde üniversite öğrencisi olmak (Lisans ve Tezli Yüksek Lisans)

-Orta seviye ve üzeri İngilizce konuşma becerisine sahip olmak

-4'lük sistemde 2.00 ve üzeri not ortalamasına sahip olmak

-Seyahati engelleyecek herhangi bir sağlık problemine sahip olmamak

-18-25 yaş aralığında olmak (Lisans için 18-23 / Yüksek Lisans için 21-25)

Ne Tür İşlerde Çalışılabilir?

Work and Travel kapsamında sezonluk işlerde çalışılabilir. Bunlar oteller, restoranlar, havuzlar, marketler, eğlence merkezleri gibi iş yerlerinde bulunabilecek işlerdir. Öğrenciler yaz sezonunda, bu tarz işlerde haftada 35-60 saat aralığında çalışabilmektedirler. Özellike havuzlarda Cankurtaranlık ve eğlence merkezlerinde görevlilik işlerinde, bu iş yerlerinin günün büyük bölümünde açık olması sebebiyle adayların yoğun çalışması beklenebilmektedir.

ABD'de Yaşam ve Work and Travel

Work and Travel programı kapsamında sizlere ABD'deki sponsor firmalar (Dışişleri Bakanlığı'ndan yetkili firmalar) tarafından sunulmuş olan ve danışmanlarımızca öğrenciler için planlanabilecek tüm iş seçimlerinde konaklama planlaması mevcuttur. Konaklama sponsor veya işverenler tarafından organize edilir. Öğrenci gittiğinde konaklamasını hazır bulur, kazancından elde ettiği gelirinden konaklama ücretlerini karşılar.

ABD'de alım gücü kuvvetlidir bu sebeple programa katılan öğrenciler temel ihtiyaçları için yapacakları harcamalarını rahatlıkla karşılamaktadır. Ortalama 9-10 dolardan başlayan saatlik ücretlerle öğrenciler rahatlıkla geçimlerini sağlayıp, seyahat için de birikim yapabilmektedir.

ABD'deki insanların Work and Travel programı ile ülkeye gelen öğrencilere karşı tavırları da çok olumludur. Öğrenciler ABD kültürünü öğrenirken, bir yandan da Amerikalı insanlara kendi kültürlerini öğretirler. Bu bağlamda Work and Travel programının ABD ekonomisine olduğu kadar ABD kültürüne de katkısı çok büyüktür.

Work and Travel Maliyetleri

Work and Travel Programı kapsamında maliyetler şöyle sıralanabilir:

1- Program ücreti: Acentelere göre değişiklik göstermekle birlikte 2700-3500 Amerikan doları fiyat aralığındadır. Program ücretine dil yeterliliği tespiti, iş yerleştirilmesi, konaklama bulunması ve vize danışmanlığı dahildir.

2- Vize ücreti: ABD J-1 Vizesi’nin ABD Konsolosluğu tarafından belirlenen güncel ücreti 160 Amerikan dolarıdır.

3- SEVIS ücreti: SEVIS yani Student and Exchange Visitor Information System, Amerika’daki online takip sistemidir. SEVIS, ABD’ye giriş yapıp yapılmadığını gösteren kayıt sistemidir. SEVIS kaydı olmadan ABD’ye giriş yapamazsınız. Work and Travel Programları için belirlenen güncel SEVIS ücreti 35 Amerikan dolarıdır. Kredi kartıyla ödeme yapılabilir ya da acenteler sizden ücreti alıp kendileri sponsorun sistemine ödeyebilir ve size de dekontu iletebilirler.

4- Cep Harçlığı: ABD Konsolosluğu öğrencilerin yanına cep harçlığı almasını zorunlu tutar çünkü öğrenci ilk maaşını alana kadar konaklama depozitosu ve yaşam giderlerine harcama yapacaktır. Konaklama depozitosu vize alınınca ya da ABD’ye varıldığı gibi yapılmalıdır. Önerilen cep harçlığı tutarı 800 - 1000 Amerikan doları arasıdır.

Olası Ek Ücretler:

-        Cankurtaranlık Sertifikası: Work and Travel kapsamında Amerika’da cankurtaranlık işi yapacak olan öğrencilerin Türkiye’de cankurtaranlık eğitimi ve sertifikasını alması gerekmektedir. Sertifikanın ücreti 250 Amerikan dolarıdır.

-        Yurt Dışı Çıkış Harcı: 150 TL, havaalanında ödenebilir ya da https://ivd.gib.gov.tr/ üzerinden Hızlı Ödeme sekmesinden kredi kartıyla ödeyebilirsiniz.

-        Pasaport Ücreti: 25 yaş altı öğrenciler pasaport harç bedelinden muaftır. Yalnızca defter ücreti öderler. 2022 yılı defter ücreti 225 TL’dir. Öğrenci pasaportu için gerekli belgeler: Nüfus cüzdanının aslı, 2 adet biyometrik fotoğraf, öğrenci belgesi ve varsa eski pasaport. 

Kayıt Süreçleri Devam Ediyor

Work and Travel programında 2022 başvuruları devam ediyor! Amerika'da çalışma, gezme ve dilinizi geliştirme imkanları bulabileceğiniz eşsiz bir program olan Work and Travel için 2022 kayıtları devam ediyor. ABD'nin birçok eyaletinde iş seçenekleri bulunmakla beraber, dünyanın her yerinden gelen sizler gibi üniversite öğrencileriyle beraber hem kendinizi, hem dilinizi geliştirirken bir yandan da Amerika'da gezmenize imkan veren bu programın kontenjanları dolmadan başvurunuzu yapabilirsiniz!



Yurtdışında eğitim programları hakkında sorularınız için ofislerimizi ziyaret edebilir, bilgi istek formu doldurabilir veya Whatsapp hattımızdan bize ulaşabilirsiniz.

Bilgi İstek Formu

Yurtdışı eğitim ile ilgili tüm sorularınıza hafta içi ve Cumartesi 24 saat içerisinde dönüş sağlıyoruz.

Beni Arayın
location icon

Orbis Blog

location icon

Tümü