Whatsapp
ANA SAYFA ÜNİVERSİTE YÜKSEK LİSANS DİL OKULU YAZ OKULU SERTİFİKA FİYAT LİSTELERİ KATALOG
Whatsapp İndirimli Dil Okulları Document Bilgi İstek Formu

Ana Sayfa > Blog

ROMANIAN AMERICAN UNIVERSİTY

Romanya-Amerikan Üniversitesi (RAU)

Romanya-Amerikan Üniversitesi, Bükreş şehrinde yer alan bir vakıf üniversitesidir. Romanya’nın en iyi 3 özel/vakıf üniversitesinden biri olan Amerikan Üniversitesi, Türkiye’de YÖK tarafından tanınmakta ve eğitim sonrası öğrenciler diplomalarına denklik başvurularında sorun yaşamamaktadır.

Üniversitenin bulunduğu Kral Michael Parkı çevresi toplu ulaşım açısından çok avantajlı bir bölgede olup okulun karşısında toplu taşıma durakları bulunmakta, şehrin en merkezi kısmına ise mesafe yaklaşık 15-30 dakika arası sürmektedir.

Üniversitenin bünyesinde, Romanya’da güncel olarak sadece Romanya Amerikan Üniversitesi’nde bulunmakla beraber, İngilizce hazırlık eğitimi verilmektedir. Ayrıca hem İngilizce hem de Rumence dillerde lisans ve yüksek lisans eğitimi imkanı sunulmaktadır.

Amerikan Üniversitesi’nin aynı zamanda kendi binasının bitişiğinde kendi öğrenci yurtları mevcuttur. Yurt ücretleri aylık 100-250 Euro arasında, paylaşımlı kişi sayısına göre değişmektedir. Tek kişilik odalar da mevcuttur fakat erken tarihteki başvurularda kontenjanları mutlaka dikkate alınmalıdır. Yurtlarda ücretsiz internet hizmeti de bulunmaktadır. Ayrıca üniversitenin, günlük 500’ün üzerinde öğrenciye her gün farklı menüde yemek verdiği ücreti kafeteryasından da öğrenciler uygun fiyatlarla yararlanabilmektedir. Yine okulun kütüphanesi hafta içi mesai saatleri boyunca öğrencilerin kullanımına açıktır.

 

İngilizce Hazırlık Eğitimi:

İngilizce hazırlık eğitimi 3 aydan oluşan 1 sömestr süresinde öğrencinin eğitim almak için yeterli seviyeye geleceği şeklinde planlanmaktadır. Öğrenciler hazırlık eğitimi sonrasında ders başlangıcı için yeterlilik sınavına girer. Sınavın sonucuna göre yeterli bulunmayan öğrenci, yeniden yüz yüze veya online olarak bir 3 aylık sömestr daha eğitim alma hakkına sahip olur.

Sınıflar öğrenci sayısının yeterliliğine göre açılmaktadır ve tarihleri de bu plana göre belirlenmektedir. Romanya Amerikan Üniversitesi’nin en büyük avantajı, öğrenci lisesinden henüz mezun değilken bile İngilizce hazırlık alacağı online eğitimlerine başlayabilmekte ve böylece zaman kazanmaktadır. Elbette Romanya’daki vize başvuru süreçlerindeki evrak prosedürleri için gerekli zamanı da hesaba katarak başvurunuzun yapılması gerekmektedir. Bu konuda lütfen Orbis danışmanlarınızdan bilgi alarak süre planlaması yapınız.

İngilizce hazırlık eğitimi ücreti €800’dur. Öğrenciler hazırlık eğitimi öncesi bir seviye tespit sınavına alınır. Sınav Romanya Amerikan Üniversitesi veya Orbis tarafından yazılı ve/veya mülakat olarak yapılabilir. Ardından hazırlık eğitimlerine öğrenci henüz Romanya’ya gitmeden online olarak başlar. Dil yeterliliğini bu sürede tamamlamasının ardından ise doğrudan bölüm başvurusuna geçilir. Böylece öğrencilerin hazırlık eğitiminde 1 yıl zaman kaybetmesinin önüne geçilmesi amaçlanmaktadır.

 

Lisans Eğitimi

Romanya Amerikan Üniversitesi’nde lisans eğitimi yıllık 3400 Euro’dur fakat Orbis Yurtdışı Eğitim Danışmalığı, Romanya-Amerikan Üniversitesi’nin resmi temsilcilerinden olup, eğitim ücretlerinde öğrenciler için indirimli fiyat uygulayabilmektedir.

Orbis ile Romanya Amerikan Üniversitesi’ne başvuran öğrencilerin Hazırlık + Lisans eğitim toplamı ücreti ilk yıl için 3500 Euro’dur.

 

İngilizce programlar:

Uluslararası İşletme – 3 yıl – 2700 €**

Bilgisayar Bilimi *Yönetim Bilişim Sistemleri – 3 yıl - 2700 €**

 

Rumence programlar:

Uluslararası İşletme – 3 yıl – 2700 €**

Muhasebe ve Yönetim Bilişim Sistemleri – 3 yıl – 2700 €**

Finans ve Bankacılık – 3 yıl – 2700 €**

Hukuk – 4 yıl***

Uluslararası Ekonomi – 3 yıl – 2700 €**

Beden Eğitimi ve Spor – 3 yıl – 2700 €**

Kinesiyoterapi (Fizik Tedavi) – 3 yıl – 2700 €**

Bilgisayar Bilimi *Yönetim Bilişim Sistemleri – 3 yıl – 2700 €**

İşletme Yönetimi – 3 yıl – 2700 €**

Pazarlama – 3 yıl – 2700 €**

Turizm ve İşletmelerde Ekonomi – 3 yıl – 2700 €**

 

*: Bölüm birden fazla içerik yönünden içermektedir.

**: Orbis’e özel erken kayıt dönemi fiyatları, hazırlık eğitimi alınması durumunda da uygulanabilir fiyat.

***: Hukuk bölümünde Romanya hukuku öğretilir. Dolayısıyla öğrenciler Türkiye’de hukuk eğitimi görmediğinden, mezun olur olmaz denklik alamaz. YÖK’ün belirleyeceği fark dersleri alınmalıdır. Hukuk bölümü, tanınırlık ve denklik konularında Orbis danışmanlarıyla mutlaka iletişime geçiniz.

  

Yüksek Lisans Bölümleri

İngilizce:

Uluslararası İşletme ve Girişimcilik

Uluslararası Ekonomik İlişkiler ve Diplomasi

Finans

Bilgisayar Bilimi

Stratejik Pazarlama

 

Rumence:

Uluslararası İşletme

Finans ve Bankacılık

Avrupa Ekonomik İlişkileri

Kriminoloji

Stratejik Pazarlama

Organizasyon Yönetimi ve Pazarlama

İşletme Yönetimi

 

Yüksek lisans ücretleri 2900

Yurtdışında eğitim programları hakkında sorularınız için ofislerimizi ziyaret edebilir, bilgi istek formu doldurabilir veya Whatsapp hattımızdan bize ulaşabilirsiniz.

Bilgi İstek Formu

Yurtdışı eğitim ile ilgili tüm sorularınıza hafta içi ve Cumartesi 24 saat içerisinde dönüş sağlıyoruz.

Beni Arayın
location icon

Orbis Blog

location icon

Tümü