Whatsapp
ANA SAYFA ÜNİVERSİTE YÜKSEK LİSANS DİL OKULU YAZ OKULU SERTİFİKA FİYAT LİSTELERİ KATALOG
Whatsapp İndirimli Dil Okulları Document Bilgi İstek Formu

Ana Sayfa > Blog

Avustralya Hükümeti Uluslararası Öğrenci Acil Yardım Fonu

Avustralya’da olan ve finansal sıkıntı yaşamanın eşiğinde olan öğrencilerimize iyi bir haberimiz var.

Victoria Hükümeti 29 Nisan 2020 tarihinde, COVID-19 salgını sürecinde Victoria’da bulunan uluslararası öğrencilerine destekte bulunmak amacıyla 45 milyon dolarlık bir fon oluşturdu. Bu fon Victoria bulunan yükseköğretim kurumları ile işbirliği içinde dağıtılıyor.

Victoria Hükümeti yaptığı açıklamada;

“Uluslararası öğrencilerimiz eğitim sistemimize, ekonomimize ve devletimize hayati bir katkıda bulunmaktadır. Hükümetimiz, uluslararası öğrencilerimizin bu zor dönemde kendini güvende ve desteklenmiş hissetmesini sağlamaya kararlıdır. Uluslararası Öğrenci Acil Yardım Fonu, işini kaybeden ya da işi önemli ölçüde azalan ve COVID-19 salgını sonucunda mali zorluklarla karşı karşıya kalan uluslararası öğrencilere 1.100 Avustralya Doları’na kadar ödeme sağlayacaktır.” ifadelerini kullandı.

Oluşturulan bu fon, Victoria’da bulunan üniversiteler, eğitim kurumları ve mevcut hükümet desteğiyle sunulan eğitim programlarını kapsıyor.

Victoria’da bulunan üniversiteler, TAFE, özel mesleki eğitim ve öğretim kurumları ve İngilizce dil okulları dahil olmak üzere yükseköğretim kurumlarında eğitim gören uluslararası öğrenciler bu fona başvurabilirler.

Acil Yardım Fonu’nun yanı sıra Victoria Hükümeti, uluslararası öğrencilere aşağıda bulunan yardımları da sağlıyor;

  1. Güncel ve doğru bilgileri paylaşan uluslararası öğrencileri ilgili kaynaklara ve yardıma bağlayan Study Melbourne web sitesinde özel bir çevrimiçi COVID-19 Destek Merkezi.
  2. Study Melbourne Öğrenci Merkezi aracılığıyla iş bulabilmek amacıyla düzenlenen ücretsiz web seminerlerine erişim sağlamanın yanı sıra Working for Victoria programına başvurabilme imkanı.
  3. Kiracıları mali sıkıntılar nedeniyle tahliye edilmekten korumak amacıyla ücretsiz arabuluculuk hizmetlerine erişim ve kira ödemesi desteğine ihtiyacı olanlar için Kira Yardım Fonu.
  4. Uluslararası Öğrenci Konaklama Hukuk Servisi ve Çalışma Hakları Hukuk Servisi aracılığıyla konaklama ve istihdam hakkında hukuki desteğine ihtiyacı olan öğrenciler için ücretsiz erişim.


Bu zorlu süreçte uluslararası öğrencileri yalnız bırakmayan Victoria Hükümeti’nin yardımlarından faydalanmak ve daha detaylı bilgi almak için Study Melbourne web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Avustralya’da mevcut ya da gelecekteki eğitim planlarınız ile ilgili bilgi ve desteğe ihtiyacınız olursa da bize Bilgi-İstek Formu’ndan, ofis telefonlarımızdan ve sosyal medya hesaplarımızdan ulaşabilirsiniz.


Yurtdışında eğitim programları hakkında sorularınız için ofislerimizi ziyaret edebilir, bilgi istek formu doldurabilir veya Whatsapp hattımızdan bize ulaşabilirsiniz.

Bilgi İstek Formu

Yurtdışı eğitim ile ilgili tüm sorularınıza hafta içi ve Cumartesi 24 saat içerisinde dönüş sağlıyoruz.

Beni Arayın
location icon

Orbis Blog

location icon

Tümü