Whatsapp
ANA SAYFA ÜNİVERSİTE YÜKSEK LİSANS DİL OKULU YAZ OKULU SERTİFİKA FİYAT LİSTELERİ KATALOG
Whatsapp İndirimli Dil Okulları Document Bilgi İstek Formu

Ana Sayfa > Blog

UKRAYNA, İNGİLİZCE EĞİTİMİN EN PRATİK ADRESİ

Dünyanın en önemli iletişim dillerinden biri olması sebebiyle özgeçmişlerin olmazsa olmazı haline gelen İngilizce dilini öğrenmek ve bu dilde eğitim almak, yalnızca öğrencilerin değil, iş hayatından insanların, hatta birçok eğitimcinin hayalini kurduğu bir şeydir.

İngilizceyi öğrenmenin en etkin yollarından biri, şüphesiz akademik eğitimin tamamını bu dilde almaktır. Yurt dışında İngilizce akademik eğitim alınması, İngilizceyi öğrenme sürecindeki verimliliği artıracaktır.

İngilizce akademik eğitim için yapılan başvurularda birçok ülke İngilizce yeterlilik belgeleri istemektedir (TOEFL,  IELTS skorları vb.). Bunun yanında eğitim için önemli bütçeler ayrılması da gerekmektedir.  Ukrayna üniversiteleri,  sadece lise diplomasıyla,  hiçbir sertifika ve dil yeterlilik belgesi talep etmeden İngilizce akademik eğitime kabul vermektedir.

Üstelik Türkiye’de bir yıllık dil kursu maliyetleri ile, dünya sıralamalarında önemli yerlerde bulunan ve akademik başarısını tüm dünyaya kanıtlamış Ukrayna üniversitelerinde İngilizce dilinde akademik eğitim alabilirsiniz. Hatta B1 seviyesinde İngilizce bilginiz varsa üniversitelerin muafiyet sınavlarına girip başarılı olduktan sonra üniversite ve yüksek lisans eğitiminize 1. Sınıftan başlamanızda mümkündür.

BONUS

Resmi dili Ukraynaca olan ancak Rusçanın hakim olduğu bu ülkeye, İngilizce eğitim almak için gitseniz bile Rusça öğrenmek de kaçınılmaz olacaktır.  İngilizce yükseköğretiminizi Rusça konuşulan bir ülkede İngilizce almanız  ikinci bir dili de kolayca öğrenmenizi sağlayacaktır.

Öyleyse gelin Ukrayna’da İngilizce eğitim veren bölümlere ve maliyetlerine bir göz atalım;

Tıp (3000/4500usd), Diş Hekimliği (3200/3850usd), Eczacılık (2500/3500usd), Ekonomi (2900usd) Hukuk /Uluslararası Hukuk (3000usd), Uçak Bakım Mühendisliği (3800usd)  Hava Trafik (2800 usd) Hava Radar (3200 Usd) Yazılım Mühendisliği (3100usd) Siber Güvenlik Sistemleri (2863 usd)  

 Tüm bölümlerde Ukrayna’da üniversite ve yüksek lisans eğitimi ile ilgili daha fazla bilgi almak isterseniz bize Whatsapp hattımızdan yazabilir, iletişim kısmındaki telefon numaralarımızdan arayabilir veya mail atabilirsiniz.

Yurtdışında eğitim programları hakkında sorularınız için ofislerimizi ziyaret edebilir, bilgi istek formu doldurabilir veya Whatsapp hattımızdan bize ulaşabilirsiniz.

Bilgi İstek Formu

Yurtdışı eğitim ile ilgili tüm sorularınıza hafta içi ve Cumartesi 24 saat içerisinde dönüş sağlıyoruz.

Beni Arayın
location icon

Orbis Blog

location icon

Tümü