Whatsapp
ANA SAYFA ÜNİVERSİTE YÜKSEK LİSANS DİL OKULU YAZ OKULU SERTİFİKA FİYAT LİSTELERİ KATALOG
Whatsapp İndirimli Dil Okulları Document Bilgi İstek Formu

Amerika'da Üniversite Eğitimi

Ana Sayfa > Yurtdışında Üniversite > Amerika'da Üniversite Eğitimi

Yurtdışında Eğitim Almak İçin Gerekli Sınavlar

Yurtdışında alacağınız eğitim türüne göre oldukça fazla türde sınav vardır. Bu sınavların bazıları dil yeteneğinizi belirlemeye yönelik, bazıları da genel kültür becerilerinizi belirlemeye yöneliktir. Bu becerileri ölçen sınavlar bile kendi içinde çeşitlenebilmekte ve kafa karışıklığı olabilmektedir. Gelin bu sınavları birlikte inceleyelim.

İngilizce Dil Becerisini Ölçen Sınavlar

TOEFL sınavı; anadili İngilizce olmayan kişilerin dili kullanım ve anlama becerilerini ölçer.

TOEFL iBT sınavı; internet üzerinden gerçekleşerek okuma, dinleme, konuşma ve yazma becerilerine odaklıdır.  Yılda 50 defadan fazla sunulur ve dünya genelindeki sınav yerlerinde çevrimiçi olarak uygulanır.

TOEFL PBT sınavının yerini almış olan revize edilmiş TOEFL Kağıt üzerinde Sınav, okumayı, dinlemeyi ve yazmayı ölçer. Sesli yanıtların alınmasına ilişkin teknik gerekliliklerden dolayı konuşma kısmı yoktur.

IELTS sınavı; Uluslararası İngilizce Dil Yeterlilik Sınavıdır. İngilizcenin kullanıldığı ortamlarda öğrenim görmek veya çalışmak isteyen kişilerin İngilizce dil yeterliliğini belirlemek üzere tüm dünyada uygulanan ve en çok tercih edilen İngilizce dil sınavlarından biridir.

IELTS sınavı 2 modülden oluşmaktadır: Akademik ve Genel Eğitim. Akademik sınav İngilizce konuşulan ülkelerde eğitim almak isteyen kişiler için uygulanır. Genel Eğitim modülü İngilizce konuşulan bir ülkede iş deneyimi, eğitim programları veya göçmenlik amacıyla kullanmak isteyen adaylar içindir. Üç saatlik sınav oturumu, konuşma ve yazma (birlikte), dinleme ve okuma olmak üzere üç bölümden oluşacaktır. Çoktan seçmeli sorulardan makale yazımına ve bilgilerin yorumlanmasına kadar değişik formatlarda yirmi farklı soru bulunmaktadır.

*** IELTS (Akademik/Genel Eğitim) ile UKVI için IELTS (Akademik/Genel Eğitim) arasında test formatı bakımından hiçbir fark yoktur. Sınav içerik, format, zorluk düzeyi ve puanlama bakımından aynıdır. Ancak sonuçlarınızı içeren Sınav Sonuç Belgesi, Birleşik Krallık İçişleri Bakanlığı tarafından onaylanmış resmi bir IELTS UKVI merkezinde sınava girdiğinizi göstermek için biraz daha farklıdır.

PTE sınavı;  PTE Sınavı YDS ,IELTS ve TOEFL'a göre çok daha kolay, hedeflediğiniz skoru almak için kısa sürede sonuç veren bir sınavdır.

PTE Academic ( Pearson Test of English) , dinleme, okuma, konuşma ve yazma olmak üzere 4 temel dil becerisinin değerlendirildiği bilgisayar tabanlı bir İngilizce dil sınavıdır. İngilizce dil yeterliliğini kısa sürede belgelemek, esnek sınav tarihlerinden faydalanmak, 2 yıl boyunca sınırsız sınav sonuç belgesi almak gibi faydalarından dolayı PTE Academic son zamanlarda öğrencilerin çok tercih ettiği bir sınav olmuştur.

Genel Kültür Seviye Sınavları

GRE sınavı; GRE, Amerika Birleşik Devletleri ve diğer ülkelerde (Türkiye dahil) İngilizce eğitim veren üniversitelerdeki mühendislik ve sosyal bilimler başta olmak üzere yüksek lisans ve doktora eğitimi alabilmek için girilmesi gereken bir sınavdır. Sınavda adayların, verbal reasoning, quantitative reasoning, critical thinking and analytical writingskills dair yetenekleri ölçülmektedir.

GMAT sınavı; çoğunlukla yurtdışında İşletme üzerine yüksek lisans MBA gibi programlara başvuran öğrencilerden istenilen bir sınavdır. İşletme alanında iddialı ve prestijli olan Üniversiteler için bu sınavdan alınan puan önemlidir. Gmat Sınavı Management Admission Council ( GMAC) tarafından yönlendirilen ve Pearson VUE tarafında gerçekleştirilen bir sınavdır. Bu sınav sayısal, sözel, yazınsal analitik ve akıl yürütme/muhakeme olmak üzere 4 bölüme ayrılmıştır.

SAT sınavı; Türkiye’deki üniversitelerde öğrenim görmek isteyen yabancı uyruklu öğrenciler ile Amerikan üniversitelerinde lisans eğitimi almak isteyen öğrencilerin girdiği ve sonuçlarını bu üniversitelere başvururken kullandıkları sınavdır. College Board tarafından düzenlenen SAT testi SAT 1 (Reasoning Test) ve SAT 2 (Subject Test) olmak üzere iki ayrı sınavdan oluşur.

SAT 1 Eleştirisel Okuma, Matematik, Yazma

SAT 2 Almanca, Biyoloji, Çince, Fizik, Fransızca, İspanyolca, Japonca, Kimya, Latince, Matematik ve Tarih gibi konu testlerinden oluşur.

ACT sınavı; Birçok Amerikan üniversitesi tarafından kabul gören öğrencilerin lisans kabul sürecindeki önemli testlerden biridir. ACT açılımı, “American College Testing” dir.

ACT sınavı tüm Amerikan üniversiteleri tarafından aday analizi için kriter olarak kullanılmaz, ancak iyi puanlı üniversitelere girişte SAT testi (Scholastic Aptitude Test) yada ACT sınavı istenilir. ACT sınavı veya SAT testi sonuçlarına sahip olmanız üniversite başvurularınızda size öncelik yaratır.

ACT sınavı, İngilizce, Matematik, Fen ( Mantık Odaklı) , Okuma ve Yazma olmak üzere 5 bölümden oluşmaktadır.

AP Placement Test; Amerika Birleşik Devletleri’nde uygulanan ve öğrencilerin dünyanın tanınmış üniversitelerine kabul edilmelerinde önemli rol oynayan bir sınavdır. ABD dışında 60’ın üzerinde ülkede geçerliliği olması AP’ ye verilen önemi daha da arttırmaktadır. AP sınavı kısa cevaplı, çoktan seçmeli veya kompozisyon tarzında sorulardan oluşmaktadır. Çoktan seçmeli sorular bilgisayar tarafından, kompozisyonlar ise uzman bir kurul tarafından değerlendirilir. AP sınavları her yıl Mayıs ayında gerçekleştirilmekte ve sonuçları Temmuz ayında açıklanmaktadır.

Almanca Seviye Belirleme SInavları

TESTDAF sınavı; Federal Almanya Cumhuriyeti’nde yüksek öğrenim görmek isteyen öğrencilerin dil yeterlilik düzeyini ölçen resmi bir sınavdır. Sınav 4 bölümden oluşmaktadır; Okuma - Anlama, Dinleme - Anlama, Yazılı İfade, Sözlü İfade

DSH sınavı; (DeutschesprachlichePrüfungfür den Hochschulzugang der ausländischenStudienbewerber), yurtdışından gelen ögrencilerin, almanca bilgilerinin üniversiteye yeterli olduğunu kanıtlamaları için gerekli olan bir sınavdır.

DSH sınavı 2 bölümden oluşur:

1- SchriftlichePrüfung(YazılıSınav)

2- MündlichePrüfung(Sözlü Sınav)

Yazılı sınav ise 4 bölümden oluşur:

1-Leseverstehen (Okuduğunu anlama)

2- Grammatik (Dil Bilgisi)

3- Hörverstehen (Duyduğunu Anlama)

4- Textproduktion (kompozisyon)

Yurtdışında eğitim almak için hangi sınava girmeniz konusunda yardıma ihtiyacınız varsa ofislerimizi ziyaret edebilir, bilgi istek formu doldurabilir veya Whatsapp hattımızdan bize yazabilirsiniz.

Yurtdışında eğitim programları hakkında sorularınız için ofislerimizi ziyaret edebilir, bilgi istek formu doldurabilir veya Whatsapp hattımızdan bize ulaşabilirsiniz.

Bilgi İstek Formu

Yurtdışı eğitim ile ilgili tüm sorularınıza hafta içi ve Cumartesi 24 saat içerisinde dönüş sağlıyoruz.

Beni Arayın
location icon

Orbis Blog

location icon

Tümü